Nyheter

Williamsson: Valrörelsen är ansträngande men härlig tid

Nyheter Vi har ställt tre frågor till partiernas gruppledare inför det stundande valet. I en artikelserie presenterar vi deras tankar om arbetet kring valet, vem man kan tänka sig att samarbete med och drömsemester 

Arkivfoto Kenth Williamsson

Kenth Williamsson (S) svarar:

Hur ser ert arbete ut under veckorna innan valet?
– Till skillnad mot tidigare så lägger jag mer tid på planering, organisering, aktiviteter och lite mindre tid på formella kommunala möten jämfört med tidigare. Jag kollar almanackan ofta då den måste uppdateras hela tiden. Det är också fler telefonsamtal och inbjudningar till möten såväl digitalt som analogt där man vill veta min eller mitt partis åsikt i olika frågor liksom enkäter. Tillsammans med andra S-medlemmar möter vi också fler väljare på torg, vid affärer eller i bostadsområden. Att träffa invånarna är alltid kul och man får reda på mycket! Man känner att tempot och intensiteten ökar. Valrörelser är en härligt tid men ansträngande! 

Nämn ett parti ni kan tänka er att samarbeta med i kommunen efter valet?
– Miljöpartiet, Vänstern och Centern har vi samarbetat med tidigare och det har fungerat bra. Men det är viktigt att man har en överenskommelse som partierna kan stå bakom.

När årets valarbete är klart, vad har du för drömsemester?
Det dröjer säkert någon månad efter valdagen innan det mesta är klart. Dessutom brukar ett antal val till styrelser och nämnder bli klart ännu lite senare på året liksom beslut om inriktning. Någon mer semester i år blir det knappast möjligtvis någon eller några dagar. Men jag skulle gärna åka med Hurtigruten Bergen-Kirkenes eller besöka Dublin då jag aldrig varit på dessa platser. Ska man vara lite mer visionär blir det Machu Picchu i Peru som verkar helt fantastiskt, avrundar Kenth Williamsson (S). 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *