Nyheter

Williamssons nyårshälsning

Nyheter Hur har våra ledande politiker firat jul? Vad har funnits i paketet? Vad var det bästa på julbordet? Hur firas nyår? Här berättar nygifta kommunalrådet Kenth Williamsson (S)...

I dag är det Kenth Williamssons tur: 

Hur har julen varit?
Den här julen är annorlunda än tidigare jular eftersom vi gifte oss några dagar innan julafton och firade både bröllop och julafton i förtid med trerätters tillsammans med barn och barnbarn. Vi vuxna brukar inte dela julklappar, vi ger bara till barnen. I år blev det inget julbord hemma då vi åkte på bröllopsresa tidigt på julafton. Den bästa julklappen är att umgås med familj och vänner. 

Nyårsafton firas, hur?
Vi firar nyårsafton i Vaggeryd med familjen, god mat och sällskapsspel.

Kenth Williamsson (S)

En nyårshälsning från dig till våra invånare:
2023 har varit ett oroligt år i världen med inte minst krig, terrorattacker, ökad polarisering och en planet med ett förändrat klimat som är både nyckfullt och instabilt, vilket gör att många kan känna oro för framtiden. Samtidigt ser vi en motsatt utveckling där väldigt många bidrar på olika sätt för att världen ska bli mer fredlig, demokratisk och hållbar. Många startar insamlingar eller skänker saker, aktiverar sig i organisationer som vill öka förståelsen mellan människor eller engagerar sig i föreningar som arbetar med hållbarhet för att nämna några exempel. 

– För många är det även ett mer ansträngt år för såväl hushåll, kommuner och många företag i vårt avlånga land, med lågkonjunktur, ökade varsel och fler som har svårt att få ekonomin att gå ihop. Trots dessa utmaningar så ser vi att Vaggeryds kommun klarat sig bra. Resultatmålet för kommunen ser ut att hållas, arbetslösheten har under året minskat, behovet av ekonomiskt bistånd är lågt och vi har ett fortsatt stort intresse för att etablera sig i vår kommun. Dessutom har vi lagt en budget för nästa år med nya satsningar för att fortsätta utveckla vår kommun.

– Under året har vi även sett en positiv utveckling i kommunen på flera andra områden då vi gått emot trenden och legat kvar på låga sjukskrivningstal, vi har lyckats bra med rekryteringar och bemanning- även om kompetensfrågan är en utmaning. Detta förstärks av att vår kommun har höga resultat i Hållbart Medarbetarindex, har utsetts till ”Bästa företagsklimat” i länet, hemtjänsten har placerat sig på tredje plats i landet i en färsk ranking, för att nämna något.

– Vi har även invigt Nya Götafors skola, Sörgårdsskolan och länets första biståndsbedömda trygghetsboende och en anläggning med ultrasnabb elbilsladdning vid Götaströms värdshus.

– 2024 kommer också vara ytterligare ett utmanande år inte minst ekonomiskt och kompetensmässigt, trots lågkonjunkturen. Trots detta fortsätter vi att investera i framförallt skolor och förskolor, parker och lekplatser, planera och bygga ut infrastruktur i nya områden för boende och verksamhet, exempelvis Östra Strand.

– Även om omvärlden kan verka mörk ibland och vi kan uppleva en tomhet i mediabruset så får vi inte glömma att ”alla kan göra något men ingen kan göra allt”. Det ser vi exempel på i vår närhet hela tiden, exempelvis i gruppen ”ta och ge” där saker ges och tas emot efter behov, eller när lastbilar packas och körs iväg med förnödenheter eller när Tallnäs Stiftsgård eller andra skänker mat till behövande. Vi glömmer lätt att även en liten insats kan förändra mycket och att vi är en del i en större helhet som också påverkas och förändras när vi bidrar. Tillsammans skapar vi en mer positiv utveckling med framtidstro och är vi tillräckligt många så kan det påverka långt utanför kommunens gränser! Så även om framtiden kan kännas mörk ibland så finns ljuset mitt i bland oss!

– Med de orden önskar jag alla ett riktigt Gott Nytt År, summerar Kenth Williamsson (S) kommunalråd.

Taggar

Dela


Läs mer

Läs mer

1 reaktion på Williamssons nyårshälsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *