Nyheter

Ytterligare miljon till sanering?

Nyheter Kommunala bostadsbolaget har skrivit till kommunstyrelsen att de inte följt vad som avtalats i köpekontraktet när det gäller tomten vid Tor i Vaggeryd.

Arkivfoto från spadtaget på kvarteret Tor i juni

– Det är bekymmer med tomtmarken och det kan vara lite kvar att bena ut. Men vi behöver mer kompletterande material. Tomten är sanerad till en viss del, men det har tillkommit lite bekymmer. Det här stoppar inte bygget men det blir en fördyrande omständighet som ska hanteras i rätt forum innan vi kommer fram till extra ersättning till kommunala bostadsbolaget, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens arbetsutskott.

I Vsbo;s skrivelse till kommunen som skickades i november finns att läsa att ”Kvarteret köptes i samarbete med kommunen. Vsbo köpte fastigheterna och kommunen köpte byggnaderna av kommunala bolaget. I köpekontraktet står att kommunen åtar sig att riva byggnaderna inklusive grundläggning och hårdgjorda ytor och forsla bort rivningsmaterial. När nu byggnationen påbörjats har det visat sig att byggnadsrester finns kvarlämnade i marken och ytterligare saneringskrav har ställts. Totalt har Vsbo fått extrakostnader på drygt 1,3 miljoner kronor. Dessutom fanns en stor betongplatta kvar och den var känd vid upphandling och orsakar inte extrakostnader i byggskedet men har givetvis kostat i högre anbud för totalentreprenaden. Med tanke på projektets omfattning är det väsentligt att hyrorna inte blir så höga att lägenheterna inte går att hyra ut. Vi riskerar också att inte få ta del av det statliga investeringsstödet om vi inte kan hålla normalhyran. Vsbo anser att kommunen inte har följt vad som avtalats i nämnda köpekontrakt och anser att kommunen bör ersätta tillkommande kostnader på grund av detta”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *