Nyheter

Ytterligare miljoner till Slättens förskola

Nyheter ”Mycket besvärande” säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M)

Arkivfoto. Slättens förskola behöver ytterligare 8 miljoner kronor

Tilläggsanslag behövdes för att komplettera investeringsbudgeten. Driftkostnader på Hjortsjöskolan har skrivits om till investeringar och övriga felbokningar besvärar kommunstyrelsen samt att Slättens förskola har blivit mycket dyrare än beräknat.

– Vi sänkte budgeten tidigare men nu får vi höja den istället. Det beror på delvis felbokningar, driftpengar har tagits till investeringar bland annat. Nu måste vi göra en tilläggsbudget på Slätten med totalt 8 miljoner kronor, där det handlar om 3,5 miljoner som är ombokningar vad gäller Slättens äldre byggnader och 4,5 miljoner är nya kostnader. Tyvärr har inte alla fakturor kommit in ännu så vi vet inte var det landar. Det här är mycket besvärande och dåligt hanterat, kommenterar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsen lämnar förslag till kommunfullmäktige om mer pengar till Hjortsjöskolans kök med 1,8 miljoner kronor, Hjortsjöskolans övningsbyggnad 3 miljoner kronor och Slättens förskola där det behövs ytterligare 8 miljoner.

Den totala kostnaden för Slättens förskola hamnar nu på 26,5 miljoner, Hjortsjöskolans kök 12 miljoner och övningsbyggnaden på skolområdet är höjt till 13 miljoner kronor.

Taggar

Dela


22 reaktioner på Ytterligare miljoner till Slättens förskola

Tycker att kommunen borde anställa en extern byrå som undersöker var alla pengar gått. Kan vara mycket fiffel som politikerna ställt till med. Granskning och utfrågning är nog ett av alternativen. Alternativ två är avgång. Dessa skandaler lyckas man sällan med och varför det blivit måste kommunens invånare veta. Jag betalar skatt men vill även veta vart de går och varför nu det behövs ännu mer pengar.
TOTAL SKANDAL

Upprepar det jag skrev för någon vecka sedan: Det är dags att städa riktigt bland politiker, tjänstemän och konsulter. Allt måste ju bero på bristande kompetens

Det är dags att söka hjälp från högre makter. Vaggeryds kommun har blivit för stor för de som skall styra den. Jönköping eller Värnamo kommuner anser jag är enda räddningen ur den knipa vi hamnat i. Hoppas bara att de är villiga att ta emot oss.

Allvarligt! Nåt måste göras. Detta kan inte få passera utan rejäla konsekvenser. Avgång? Haverikommission? Var finns oppositionen i detta? Kan inte bara bero på en misslyckad tjänsteman, måste finnas mer bakom denna katastrof.

Hur kan det ens vara möjligt? Vad är det för inkompetenta personer som har koll på detta. Borde ju vara olagligt att göra så här med våra skattepengar. Ska nog räkna lite fel på min deklaration när den kommer. Eller kanske ska be någon av er hönshjärnor att hjälpa mig så jag kan få några extra miljoner på kontot.

Den här kommunen behöver nog några timmar i skolbänken. Matematik skulle ligga överst på schemat. Helt otroligt att detta får fortsätta. Gör vi vanligt folk fel, så får vi stå med skägget i brevlådan.
Skärpning, våra skattepengar.

Sörgårdsskolan kommer att byggas med öppen planlösning då vi varken kommer att ha råd med väggar eller tak!

Vad är det för förklaring Gert Jonsson kommer med? Först sänker vi budgeten sedann måste vi göra en tilläggsbudget, så görs ombokningar och det kommer till nya kostnader, alla fakturor har inte bokförts! Har man överhuvudtaget någon som helst koll på om dessa tilläggsbudgetar räcker eller kommer det får göras ytterligare tillägg. Det verkar som om vår kommun har hur mycket pengar som helst i ladorna, 8 miljoner hit och 3 miljoner dit. Detta motsvarar ju för en privatperson en riktigt extrem lyxvilla. Hoppas nu att man tar lärdom av dessa felräkningar när nu Sörgårdsskolan skall upphandlas så vi slipper läsa samma snyfthistoria om något år.

Se över alla tjänstemän på kommunkontoret för detta är förskingring av kommunpengar. Kan inte vara så svårt att ta in anbud som gäller eller att räkna rätt som till exempel skolbespisningen i en helt ny skola som redan har för litet kök. Hur är ens detta möjligt? Gör en kompetensinventering av er personal och rannsaka er själva kära politiker.

Det finns en kommunchef, det finns en ekonomichef, det finns en teknisk chef. Borde inte någon av dessa ha reagerat på klumpigheter? Kanske inte någon av dem skattar i kommunen så det är inte så viktigt med kommuninnevånarnas skattepengar.

Kanske med mening för att det ska gå igenom
Är det påbörjat så måste det fullbordas
Undrar vad som inte kommer bli av nu eller blir en halvmesyr

Det som är äckligt sjukt är att de som ansvarar för detta får sin lön som vanligt och som att inget hänt och ursäkta sig med det blev fel!
Tillsätta dyra konsul tjänster för att se titta
Analysera fel brister fy…
Vansinnigt så fel… Fler ägg och kärlek till pytt i pannan i stället.

Visst, det är politikerna som har det yttersta ansvaret… men allvarligt, hur är det med kompentensen hos kommunens tjänstemän? Hur kan man göra ”felbokningar” med fleeera miljoner? Skrämmande!

Besvärande??? Tänk om en vanlig sagt så oj jag räknade lite fel Nu IGEN finns det inget som säger när ni lägger anbud att denna summa gäller. Detta är helt oakseptabelt tänk om en privat person hade gjort detta han hade blivit mer eller mindre halshuggen för att han ej har koll på sina finanser. Måtte detta styre snart vara över för dessa pengar kunde gått till äldreomsorgen i kommunen som dålig den oxå. Skäms

Så mycket misslyckanden som det här styret har ställt till så kan man bara gråta. Det lär komma mera också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *