Nyheter

Zenergy erhåller brygglån

Nyheter Zenergy erhåller brygglån och inleder process med att genomföra offentligt ackord som ett led i att avsluta rekonstruktionen.

Arkivfoto

Efter ett intensivt arbete med åtgärder för att snarast möjligt förstärka bolagets betalningsförmåga, och därmed uppnå syftet med rekonstruktionen, kan härmed meddelas att Zenergy AB nu erhållit brygglånefinansiering om 5+1 miljoner kronor.

De två långivarna, varav en är till bolaget närstående, har under den hittillsvarande rekonstruktionstiden visat tydligt kommersiellt intresse för bolaget och dess produkter med inriktning på industriella energi- och kostnadseffektiva lösningar inom fastighets- och byggsektorn.

Lånen som löper som längst till 30 juni 2019, har villkorats efter de föreliggande risker med hänsyn till att bolaget befinner sig under rekonstruktion och har givits mot säkerheter i Zenergy AB:s egendom. Lånetransaktionen har genomförts i första hand för att stärka bolagets likviditet på kort och medellång sikt, vilket i sin tur ger förutsättningar att vidta andra rekonstruktionsåtgärder och avsluta rekonstruktionen.

Zenergy vill vidare informera om att rekonstruktören Johan Sölveland, Glimstedts Advokatbyrå i Göteborg, inleder process med att genomföra offentligt ackord med de fordringsägare som berörs av ett sådant ackord.

–Detta är betydande för Zenergy och utgör en milstolpe som del i arbetet att uppnå syftet att ta bolaget ut ur rekonstruktionen. Ett intensivt arbete pågår och vi ber om att få återkomma om fortsatt finansiering, säger Zenergys tillförordnade vd Johan Olofsson.

Fotnot; Pressmeddelande från Zenergy

Brygglån: Är ett tillfälligt lån för att överbrygga en verksamhet, privat typ när man köper en ny bostad och ännu inte sålt den gamla.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Zenergy erhåller brygglån

Om du vill köpa ett hus men inte sålt ditt ännu, du vill inte gå miste om ditt drömhus men ej frigjort kapital i ditt nuvarande, kallas även övergångslån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *