Bandy

100-åringen som vann

Bandy Waggeryds IK tog sjätte raka segern i bandytvåan när man vann över serieledande Målilla.

100-årsjubilerande WIK har efter en liten trög start verkligen fått upp farten på skridskorna.
Det blev 5–2 (2–0) mot Målilla efter tre mål av Viktor Hjelm samt ett var av Hannes Karlsson och Casper Magnusson.

WIK-tränaren Rasmus Rudolfsson kan inte vara annat än belåten om sitt lag som nu närmar sig toppen.
– 9–6 hade kanske varieté mer rimligt resultat i den här matchen men det var bra målvakter, noterar han.

I första halvlek var det ett disciplinerat WIK som inte släppte till mycket bakåt. I andra halvlek blev det lite mer tuta och kör:
– Ja, lite mer Hawaiibandy då, men jag tycker att vi var bättre i denna match.

Sammantaget spelade WIK bra.
– Bitarna har börjat falla på plats nu, säger tränaren om den delvis ändrade speltaktiken som WIK satsat på i år.
Det kan leda ändå upp till serieseger även om det väntar tuffa matcher.
Närmast på programmet står Skirö hemma om precis en vecka och då får WIK hållas som klar favorit.