Bordtennis

Amanda till riksfinal

Bordtennis Två spelare från Vaggeryds BTK har varit i Karlskrona och spelat region top 12 i bordtennis. Amanda Taus gick till riksfinal.

Vaggerydstjejen Amanda på andra plats

Tävlingen, som för Vaggeryds BTK spelas i region Syd, dit man kvalificerar sig genom ranking och skall vara bland dom 12 bästa i sin region. Alla möter alla i sin ålderskategori och totalt spelar man 11 matcher.

Amanda Taus spelade i flickor 13 och hade efter lördagens spel 6-0 i matcher. På söndagen fortsatte vinsterna fram till gruppfinalen där hon och motståndaren båda hade 10 vinster var.

Amanda kämpade väl men förlorade matchen med 1-3.

Dagens prestation för Amanda var matchen innan gruppfinalen där låg hon under med 1-2 i set men kunde ändå vinna matchen med 3-2 i set. Det innebar att hon redan innan finalen var sämst tvåa vilket skulle räcka till en plats i Riksfinalen, där de 12 bästa tjejerna i landet i ålderskategori flickor 13 är med.

Amanda tränar med Vaggeryds BTK två dagar i veckan men har även fått en fantastisk möjlighet att träna med Växjöklubben BTK Frej en dag i veckan, allt för att kunna utvecklas så bra som möjligt. I somras deltog hon även på ett 14 dagars träningsläger i Spanien, där hon fick chansen att spela mot spanskt motstånd, och gjorde det bra.

Även Storebror Felix Taus var med och spelade i Hj 20 men mötte på svårt motstånd och slutade tävlingen med 3 vinster och hamnade efter set skillnad mellan fyra spelare på 11:e plats.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *