Boule

Dubbel och trippel i Vetlanda

Boule Värnamo Bouleklubb summerar helgens distriktsmästerskap med ett medaljregn. – Vi har satt VBK på boulekartan, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Pressbilder: Värnamo Bouleklubb

Det skrevs historia då klubben tog sitt första guld någonsin i ett mästerskap genom Stefan Adolfsson och Per Krantz i klassen V55.  [1/2]

I söndagens trippel V55 ställde VBK upp med två lag. Lagen blev tvåa och trea. På bilden Per Krantz, Stefan Adolfsson, Jonny Fransson, Anna Klingberg, Jerry Rogerstam och Conny Johansson.  [2/2]

Det skrevs historia då klubben tog sitt första guld någonsin i ett mästerskap genom Stefan Adolfsson och Per Krantz i klassen V55. Efter bra kval och semifinal var det dags för final, där väntade meriterade favoriten Kalmar petangeklubb, men de gavs aldrig någon chans då VBK vann med 13–0. I samma klass kom Conny Johansson och Jerry Rogerstam sjua efter två vinster och två förluster.

H-G Aspler och Kjell Persson nådde en femteplats. Efter fyra vinster och en förlust blev det sorti i  kvartsfinalen i V65.

I damklassen blev Anna Klingberg och Rosi Vestlund nia efter en vinst och tre förlorade matcher.

I söndagens trippel V55 ställde VBK upp med två lag. Båda lagen tog sig till semifinal där Jonny Fransson, Per Krantz och Stefan Adolfsson segrade med 13–2 över Mönsterås. Det blev dock en jämn match i finalen som de förlorade med 11-13, men en hedrande andraplats blev det. För Jerry Rogerstam, Anna Klingberg och Conny Johansson blev det förlust mot de blivande mästarna men en stark tredjeplats blev det.

– Ett helt fantastiskt mästerskap med sex medaljer på nio starter har satt VBK på Boulekartan, skriver Värnamo Bouleklubb i ett pressmeddelande.