Bowling

Melwin satsar på bowling

Bowling 17-årige Melwin Nielsen från Skillingaryd går just nu på bowlinggymnasiet i Nässjö och satsar hårt på bowling. Det blir bland annat flera tävlingar utomlands.

Melwin Nielsen i hemmahallen i SKillingaryd  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

Fyrabowlare med från vänster Johan Gannerud i SIS och en av de ansvariga för bowlinghallen, Melwins pappa Stenn som dock slutat spela, mamma Katarina som också bowlar samt sonen Melwin.  [6/7]

Tre av Melwins klot  [7/7]

Det är sommarlov från bowlingskolan men Melwin tävlar i Götene på dess sommartävling som går under juni till och med augusti och där leder Melwin juli månads starter med en slagning på 1360 över sex serier – 1324 utan handikapp.


Melwin har blivit uttagen till att representera Småland/Blekinges utvecklingslag under säsongen 2022/2023.
– Detta innebär att man ska representera Småland i nationella tävlingar som DM, Junior-SM och SM. Han kommer också representera Småland och Skillingaryd under Europatävlingar för juniorer där den första är i Eslöv, Swedish Youth Open 15–28 augusti. Det fortsätter sedan med en tävling på Irland 4–6 november och sedan rullar det på med Paris 25–27 november, Holland 27–30 januari 2023 samt Köge i Danmark 3–5 mars. Sedan blir det en finalhelg som brukar ligga i maj månad, berättar pappa Stenn.

Förutom nämnda tävlingar är det även en ungdomstävling med fyra starter runtom i södra Sverige. Som inte det skulle räcka så har skolan i Nässjö blivit inbjuden till Qatar av Qatars Bowlingförbund under februari – om inte corona fortsätter ställa till det.


Just nu är det sommarlov från bowlingen men Melwin försöker att få sponsorer för det är inte gratis direkt med bowling. Bowling har mer och mer blivit en materialsport och Melvin har själv 15 olika bowlingklot.

Han började med redan som elvaåring i bowlinghallen i Skillingaryd. Familjen bor nära Skillingehus där bowlinghallen finns. Melvin spelar dock inte så mycket längre för Skillingaryds IS utan det är Clan i Nässjö som gäller. Än har han en bra bit till A-laget men fortsätter han att utvecklas så kan han var där om något år.


Inför den senaste säsongen hade Melwin som mål att nå 200 i snitt vid tävlingar och matcher.
– Det blev 204, berättar han och hoppas att kanske redan 2023 ha nått 215. Vägen dit är dock lång men Melvin är mycket målmedveten.

Att bli bowlingproffs är få förunnat men givetvis finns den drömmen. Annars blir det nog jobb inom bygg och anläggning för han har valt den grenen på bowlinggymnasiet i Nässjö. Det är alltså inte bara bowling på skolan utan också mer vanliga ämnen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *