Bowling

Smålänning slog världsrekord i bowling

Bowling Det är nu bekräftat från Internationella bowlingförbundet att Jesper Svensson 1345 från i går kväll är tidernas högsta slagning på ett VM och inofficiellt världsrekord. Det är någonting speciellt att finnas med i historieböckerna, sa Jesper Svensson.

Den 26-årige Jesper Svensson, som representerar Team Pergamon från Partille, slog igår Världsrekord över 5 serier bowling när VM inleddes med kval i singel-distansen. Tvåhandsspelaren från Vimmerby slog 269-259-279-279-259 = 1345, ett snitt på 269 per serie. Det är den högsta slagningen någonsin över fem serier på VM och inofficiellt världsrekord.
– Det är klart att det är kul. Det är någonting speciellt att finnas med i historieböckerna, säger den nye världsrekordhållaren.

Vinnaren av årets nykomling / lilla bragdguldet från 2016 fick en kägla över åtta gånger på 50 rutor, och spärrade alla de gångerna. Resten av slagen var strike. Även om Jesper Svensson kom till VM i bra form visste han inte att det var världsrekordform.
– På träningarna kändes det som, jag strikade inte mer än någon annan. Sen blir det alltid lite annorlunda när det väl är tävling och den här gången var det kanske till min fördel, säger han.

Den unge superstjärnan, med tio titlar från den amerikanska proffstouren, leder nu självklart kvalet på singel-distansen som kommit halvvägs under VM som avgörs 6–15 november i Dubai.
– När det blir så här pass högt beror det på många faktorer. Bra spel, bra hjälp bakom, det som kunde gå bra har gått bra. Det var ingenting som strulade. Det är bara fem serier, det är många serier kvar. Kul att få en bra start, säger han.

Hur gör man för att slå så högt?
– Det undrar jag också.
Han noterar även att han inte funderar så mycket på det
– Så kanske jag kan göra det igen, säger den nya världsrekordhållaren Jesper Svensson.

Källa: Svenska Bowlingförbundet

Arkivbild

1 reaktion på Smålänning slog världsrekord i bowling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *