Boxning

Agnes först ut till Europeiska Spelen

Boxning SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, har tagit ut de första fem idrottarna som ska tävla i Europeiska Spelen i Minsk och en av dem är Agnes Alexiusson från Värnamo.  

Agnes var glad i går kväll efter beskedet från SOK.

Vi träffade Agnes i går när det var träning hos Värnamo Boxningsklubb och hon var givetvis glad över det snabba beskedet.

De uttagna är skeetskyttarna Marcus Svensson, Stefan Nilsson och Viktoria Larsson samt boxarna Agnes Alexiusson och Love Holgersson.
– Europeiska Spelen är ett viktigt steg på vägen mot OS i Tokyo. Sverige kommer att ha en trupp på 50–60 aktiva i Minsk, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

För de uttagna boxarna Agnes Alexiusson (60 kg) och Love Holgersson (75 kg) är Europeiska Spelen också ett viktigt led i satsningen mot att nå OS i Tokyo nästa år.

– Europeiska spelen är en viktig tävling för oss. Det är viktiga OS-kval som pågår i Minsk och vi kan genrepa många funktioner inför spelen i Tokyo och börja bygga det olympiska laget, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Nästa uttagning till Europeiska Spelen sker i början av maj månad.

FAKTA/ Europeiska Spelen

Minsk blir andra gången som Europeiska Olympiska Kommittén arrangerar ett OS för Europa. Första gången var i Baku 2015.

Totalt ingår 15 idrotter – badminton, basket (3×3), beachfotboll, bordtennis, boxning, brottning, bågskytte, cykel, friidrott, gymnastik, kanot, karate, judo, sambo och skytte – i tävlingarna som pågår i Vitryssland 21–30 juni i år. Cirka 4 000 idrottare kommer att tävla om medaljer i totalt 199 grenar. För minst åtta av idrotterna har tävlingarna även betydelse för kvalet till OS i Tokyo nästa år.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *