Boxning

Medaljframgångar för boxningsklubb 

Boxning Värnamo BK levererade medaljframgångar under helgens boxnings-SM.

Agnes efter seger. Bild: Privat  [1/4]

Agnes på prispallen. Bild: Privat  [2/4]

Albert på prispallen. Bild: Privat  [3/4]

Ivan på prispallen. Bild: Privat  [4/4]

Det blev tre medaljer till Värnamo BK när de svenska mästerskapen i boxning avgjordes i Norrköping i helgen. Det var ett mycket välarrangerat mästerskap där det tävlades i både ungdom-, junior- och seniorklass. 

På damsidan var det tunt med boxare. Agnes Alexiusson var ensam i 60-kilosklassen och fick gå upp en klass till 63-kilosklassen. Då det bara var en boxare även i denna klass blev det direktfinal, där Agnes kunde ta en säker seger. Hon blev också utsedd till mästerskapens bästa damsenior.

I juniorklassen 75 kilo tävlade Albert Skillfeldt, som även han fick direktfinal. Han mötte hårt motstånd men krigade på och fick med sig ett silver hem.

Tuffast motstånd fick Ivan Skillfeldt i ungdomsklassen 57 kilo i form av landslagsboxaren Hugo Härstedt. Ivan gjorde en bra match i sin semifinal mot den erfarne motståndaren, men fick den här gången nöja sig med brons. Hugo blev senare utsedd till bästa herrungdom.

Både Albert och Ivan är året yngre än de flesta av sina motståndare och kan se fram emot ytterligare ett mästerskap i klassen.

Resultat

Agnes Alexiusson – Emira Raoof, Örebro BK: 5-0

Albert Skillfeldt – Sebastian Johansson, Djurgårdens IF 0-5

Ivan Skillfeldt – Hugo Härstedt, Höllvikens BK 0-5

Källa: Pressmeddelande från Värnamo BK

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *