Boxning

Värnamo boxade hem SM-medaljer

Boxning Det blev guld och silver till Värnamo Boxningsklubb när SM avgjordes i Karlstad i helgen.

Det var ett välarrangerat mästerskap med 172 invägda boxare som avgjordes över tre dagar och där VBK hade tre deltagare.
Ungdomarna Jacob Andersson och Olle Skoog och junioren Ismael Jansson.

Olles klass hade åtta deltagare och det innebar kvartsfinal på fredagen där han ställdes mot Umeås Alfred Danielsson. Det blev en jämn match med en stark avslutning av Olle som tyvärr inte räckte till seger.

På lördagen var det dags för semifinaler för de båda andra boxarna och först ut var Jacob. Zano Ibrahim, Partille BK stod för motståndet och det var en match som Jacob dominerade med sina fina boxning och vann klart.

Ismaels semifinal blev en bökig historia där bägge boxarna varnades tidigt i matchen. Motståndaren, Ammar Smesem Hisingens BK, som mest försökte förstöra Ismaels boxning, fick ytterligare en varning för slag i bakhuvudet. Knapp men rättvis seger till Ismael.

På söndagen ställdes Jacob mot hårt motstånd i form av David Rizvan, BK Trim. David hade avslutat sin semifinalmotståndare i första ronden vilket inte avskräckte Jacob som bjöd hårt motstånd i en välboxad finalmatch. Knapp förlust och ett välförtjänt silver med mersmak till Jacob.

Ismael mötte i sin final Emanuel Mena Galdeano, Karlskrona BK som också visade att han ville boxas. En helt annan matchbild än dagen innan och Ismael kunde briljera sig till segern och ett mycket välförtjänt guld.

Utöver VBKs tre deltagare var ju också en före detta VBKare på plats under helgen. Agnes Alexiusson numera BK Ringen Jönköping gjorde rent hus, vann alla sina tre matcher på avslut och blev mästerskapens bästa damsenior.

Resultat

Kvartsfinal
U66KG Olle Skoog, VBK – Alfred Danielsson, IFK Umeå 1-4

Semifinal
U54KG Jacob Andersson, VBK – Zano Ibrahim, Partille BK 5-0
J80KG Ammar Smesem, Hisingens BK – Ismael Jansson, VBK 1-3

Final
U54KG David Rizvan, BK Trim – Jacob Andersson, VBK 0-5
J80KG Emanuel Mena Galdeano, Karlskrona BK – Ismael Jansson, VBK 0-5

Text och foto: Anna Alexiusson Värnamo BK

Jacob Andersson på prispallen   [1/4]

Guldmedaljörer Ismael Jansson och Agnes Alexiusson  [2/4]

Ismael Jansson överst på prispallen  [3/4]

Värnamos tre boxare med coacher Poa Andersson och Göran Andersson   [4/4]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *