Brottning

Brottningstävling i Umeå

Brottning Värnamo Brottarklubb, VBK, hade två brottare med på U-SM i Umeå. Båda gjorde bra ifrån sig och med lite mer "tur" på deras sida hade det blivit högre placeringar.

Ruben Stråkeved inledde med två övertygande segrar innan han stötte på blivande guldmedalgören och bronsmedaljören. Ruben bjöd dock upp till kamp och är inte långt borta från att själv stå på ”pallen” i SM-sammanhang inom en snar framtid. Det blev tillslut en åttondeplats bland 17 deltagare i klassen.

Vår andre deltagare Isak Johansson stötte på tufft motstånd i första matchen då han mötte blivande bronsmedaljören Wilmer Guldstrand och förlorade på poäng. Isak hade dock ledningen med 1-0 och hade ”häng” på seger in i det sista, tyvärr gick inte vändningen hem i slutet av matchen och han förlorade med 6-1. Isak repade sig dock och vann sin andra match på ett övertygande sätt. Det blev dock respass ut ur turneringen i tredje omgången och slutade på en tionde plats. Isak ställde även upp i fristil under söndagen och knep där en bronsmedalj. Inledde dock med förlust i första matchen efter tveksamt domslut i slut sekunderna. Han van dock sina återstående matcher och fick med sig ett välförtjänt brons med sig hem.

VBK:s yngre förmågor ha även varit i ”farten”. Vi hade tre deltagare med på Bjuvsträffen där alla tre gjorde bra ifrån sig. Bäst lyckades Erick Hilding som tog en välförtjänt silvermedalj. Melwin Mårtensson och Rasmus Hagald hamnade denna gången utanför pallen, de kämpade dock på riktigt bra och snart kommer fler segrar.

  [1/2]

  [2/2]

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *