Brottning

Ruben blev tvåa i Mälarcupen

Brottning Den gångna helgen hade Värnamo BK fem brottare på Lilla Mälarcupen i Västerås.

Ruben Stråkeved fick silvermedalj.

Tävlingen lockade 800 brottare från åtta nationer. Det blev ett silver, en fjärdeplats och en femteplats för VBK:s duktiga brottare.

Bäst placering fick Ruben Stråkeved i Knatte 35 kg (23 deltagare) där han efter fem raka segrar var klar för final mot en kille ifrån Huddinge Brottarklubb. Det blev dessvärre förlust där men Ruben gjorde en mycket bra match och inget var avgjort förrän slutsignalen gick. Huddinge killen var för dagen bättre.

På vägen fram mot finalen blev det vinst i de fem matcherna med mycket bra brottning där Ruben har hittat rätt i sin teknik.

Elias Kenneryd i Senior 98 kg tog en hedrande fjärdeplats (7 deltagare).
Han började med att vinna första matchen på teknisk överlägsenhet i sin andra stod en kille från USA för motståndet. Elias fortsatte av bara farten och vann även denna med teknisk överlägsenhet. I semifinalen tog det dock stopp med poängförlust 0–5. I bronsmatchen blev det tyvärr en snöplig fallförlust då Elias inte riktigt var med på noterna.    

Isak Johansson i Pojkar 35 kg fick en fin femteplats (13 deltagare)
Han inledde med två fallsegrar mot en norrman och mot en kille från USA. Norrmannen mötte Isak för några veckor sedan och förlorade då mot honom, men nu brottades Isak riktigt taktiskt och tog en skön revansch. Tyvärr kom sedan två förluster mot blivande tvåan och trean i klassen.

Ante Karlsson i Knatte 32 kg (29 deltagare) och Lukas Issal Knatte 35kg
Båda killarna fick en mycket tuff lottning och fick möta två av de bästa i den klassen direkt.
Lukas och Ante kämpade dock tappert. De blev utan vinster denna gång, men de kommer igen med nya tag vid nästa tävling.

Joakim Johansson, Värnamo BK

Ruben till vänster blev tvåa i sin klass.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *