Brottning

Två guld till VBK

Brottning Värnamo Brottarklubb har i helgen varit och tävlat med sju brottare i en av de större tävlingarna som finns i Sverige, FT-Cupen. Medaljerna togs hem av Lukas Issal i knatte 35 kilo och Denny Chjan pojk 52 kilo, båda tog guld.

Framgångsrika brottare från Värnamo

Deltagare:
Lukas Issal, knatte 35 kilo.
Lukas kom till FT med fyra raka guldmedaljer i bagaget och skulle nu ställas mot de bästa brottarna i sin viktklass i Sverige.
Han gjorde ingen besviken utan radade upp seger efter seger med sin frejdiga brottning och vann till slut finalen på teknisk överlägsenhet.

Ante Karlsson, pojkar 34 kilo.
Ante gick i den lättaste viktklassen pojk 34 kilo och började med att möta en norrman som till slut besegrades på poäng efter väldigt bra brottning.
Därefter väntade en väldigt tuff match mot den kille som sen vann guldet i pojk 34 kilo. Ante slet på bra men förlorade till slut på fall.
Tyvärr blev det även förlust i tredje matchen på poäng för Ante och han var utslagen.

Ruben Stråkeved, pojkar 38 kilo.
Ruben som går sitt första år som pojk fick tuffaste möjliga lottningen. Klasstrean i första matchen och klasstvåan i andra matchen.
Just pojkar 38 kilo måste räknas som en av de svåraste klasserna på FT då den innehåller extremt många duktiga brottare.
Ruben slet som en björn men fick se sig besegrad på teknisk överlägsenhet i båda matcherna.
Ruben slutade på trettonde plats.

Isac Johansson, pojkar 38 kilo.
Även Isac brottas i den tuffa klassen, pojk 38 kilo. Isac har gjort flera fina tävlingar på slutet och brottades även här väldigt bra.
Han började med att besegra duktiga norrmannen Lars Letvik som sen slutade fyra i tävlingen. Därefter väntade förstaårspojken Zion Stenlund från Sandvikens BK. Zion vann i princip allt i knatteklasserna och detta är en extremt lovande talang.
Isac ledde matchen med 30 sekunder kvar men då blixtrade Zion till och tog en tvåa och Isac förlorade.
I tredje matchen blev det sen en ny förlust på poäng för Isac och han är utslagen.
Isac slutade på tolfte plats.

Oliver Issal, pojkar 41 kilo.
Oliver fick gå hela fem matcher och slutade femma i sin viktklass vilket var en stor framgång för Oliver.
Han gjorde några riktigt fina kast och visade att han kan prestera i stora tävlingar.

Muhammed El-Nagar, pojkar 44 kilo.
Muhammed som också är förstaårs pojk gick i den klass där det var flest deltagare, 21st. Han slutade på elfte plats och fick gå tre matcher där det blev en seger på fall.
Muhammed är en väldigt intressant brottare för framtiden som tar snabba kliv i sin utvecklingskurva. Han ger sig aldrig och ger alla han möter bra motstånd och visar ingen respekt för någon.

Denny Chjan, pojkar 52 kilo.
Denny är en ruggigt bra brottare som pulvriserade sina motståndare med kast som gav fem poäng gång på gång.
Tyvärr blev det bara två matcher för Denny då finalen vanns på walkover då motståndaren diskats men ett guld är ett guld.

Tränarna på FT-Cupen var Lars Johansson och Mathias Carlsson

David Issal

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *