2–0 för Sverige – ett steg närmare VM

Fotboll Sverige fick det tufft mot Grekland men lyckades vinna med 2–0. Uppdaterat.

Sverige hade marginalerna på sin sida i första halvlek då grekerna vid ett par tillfällen var bara centimetrar från mål. Det var både stolpträff och ribbträff i halvleken.

I den andra halvleken spelade Sverige upp sig. Alexander Isak fälldes och efter straffspark kom ledningsmålet. Målskytt var Emil Forsberg.

Efter 69 minuter kom 2–0 och det var Alexander Isak som snyggt lyfte in bollen i mål.

Efter 81 minuter fick Värnamosonen Viktor Claesson lämna planen och Mattias Svanberg tog hans plats.

Efter sex av åtta omgångar leder Sverige gruppen på 15 poäng närmast före tvåan Spanien med 13 och trean Grekland med nio poäng. Gruppsegraren går direkt till VM medan tvåan får kvalspela.

Sverige har bortamatcher kvar. Första tar man sig an Grekland och slutligen Spanien i en troligen helt avgörande match om gruppsegern.