Fotboll

Anvegård målskytt i landslaget – och glad

Fotboll Sverige förlorade efter straffar mot  Kanada i Algarve Cup och en av de svenska målskyttarna i straffläggningen var  Anna Anvegård

Anna Anvegård blev inbytt efter 78 minuter och spelade bra. Hon fick alltså spela efter att ha varit lätt skadad.

– Det var kul så klart, kommenterar Anna för Värnamo Nu och det trots att Sverige förlorade matchen.

Det blev inte mål i denna bronsmatch och straffar fick tillgripas. Anna gjorde mål på sin straff men en svensk missad straff ledde så småningom fram till kanadensisk seger.

– De satte bra press på oss i början av matchen och vi har ganska svårt att komma upp och få bollinnehav på deras planhalva. Så i första halvlek sliter vi men vi är ändå bra på att hålla undan så att de in får några riktigt farliga målchanser, menade Magdalena Eriksson efter matchen.

– I andra tycker jag att vi spelar upp oss. Det är många inhoppare som kommer in och gör det jättebra tycker jag och bidrar med den energin vi behöver. Vi är nära i slutet att få in en boll, otroligt tråkigt att förlora på straffar men, som vi sa, det var en bra träning också, sade Eriksson.

Förbundskapten Peter Gerhardsson var till största delen inne på samma tankegångar som Eriksson i sin analys av matchen.

– I första halvlek försvarade vi oss bra, men klarar vi inte riktigt av att spela oss ur. Det var en vind som ställde till det, men det är inte hela förklaringen utan vi behöver få till bättre och längre anfall. I andra halvlek så tycker jag att vi klarar av den biten bättre och det gjorde att vi spelade oss ur på bra sätt, fick längre anfall och skapade några riktigt bra chanser. Vi växte in i matchen kan säga mot ett bra Kanada.

Mötet med Kanada avslutade vistelsen i Portugal där man genomfört tre matcher och ett antal träningar och teoripass.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Anan Anvegård. Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *