Fotboll

Anvegård utanför EM-truppen

Fotboll Anna Anvegård från Bredaryd har haft en skadefylld vår och får inte spela sommarens EM.

Anna Anvegård från Bredaryd. Arkivbild

De 23 spelare som kommer representera Sverige under EM i England är nu presenterade och Anna Anvegård som tillvardags spelare i engelska Everton saknas alltså.

Förbundskapten Peter Gerhardsson har offentliggjort den trupp som först möter Brasilien på Friends Arena den 28 juni – för att sedan resa till England och spela sommarens stora fotbollsmästerskap.
– Jag ser verkligen fram emot att få uppleva ännu ett mästerskap med den här gruppen spelare och ledare, säger förbundskapten Peter Gerhardsson

Den 9 juli 21.00 premiärspelar Sverige i EM mot Nederländerna i engelska Sheffield. Innan dess väntar förberedelser både i Sverige och på landslagets läger i England. I dag ar förbundskapten Peter Gerhardsson nominerat den trupp om 23 spelare som kommer representera Sverige i mästerskapet.

– Jag har sagt det förut men kommer säga det igen. Konkurrenssituationerna har verkligen ökat i det här landslaget under den senaste tiden och det är klart att det märkts i arbetet att ta ut den här mästerskapstruppen. Men jag känner mig trygg i det arbete vi gjort med laget under lång tid, och det har gett oss goda möjligheter att på ett bra sätt ta ut den trupp vi känner passar bäst för det här mästerskapet, säger Peter Gerhardsson.

Förbundskapten Peter Gerhardsson fortsätter resonera om den mästerskapsuttagning han precis presenterat:

– Som alltid är det ett tidskrävande och komplext arbete att ta ut en trupp, och lite extra tankeverksamhet blir det inför ett mästerskap. Truppen om 23 spelare är något mindre än vi normalt sett har med oss på en kvalsamling, och det är klart det innebär att vi behöver tänka lite annorlunda.

– I VM 2019 fick 20 av 23 spelare matchtid, och i OS förra året hade 21 av 22 spelare speltid. Så i EM här behöver vi 23 spelare som verkligen kan kliva in och spela i ett mästerskap, som du vet kan prestera på den här nivån. Det är en viktig erfarenhet vi samlat på oss – och det känner vi att spelarna i den här truppen verkligen kan bidra med.

I EM väntar matcher i tur och ordning mot Nederländerna, den 9 juli, Schweiz, den 13 juli, samt mot Portugal, den 17 juli. De två första matcherna spelas i Sheffield, och den avslutande matchen i gruppspelet spelas i Leigh utanför Manchester.

– Det blir en häftig start att direkt ställas mot regerande Europamästarna Nederländerna. Vi har en bra tro på oss själva, vårt sätt att spela fotboll, och jag ser verkligen fram emot premiären mot Nederländerna den 9 juli.

Men innan mästerskapet sparkas i gång väntar ytterligare förberedelser för landslaget. Sverige samlas i Båstad den 20 juni för uppladdning och träning – ett förläger som avslutas med ett EM-genrep mot Braslien på nationalarenan i Solna den 28 juni.

– Jag längtar till vi får sätta i gång med förberedelserna i Båstad och så väntar ett bra och intressant genrep mot Brasilien. Det blir en bra utmaning inför EM här i sommar och jag hoppas att vi blir många på Friends Arena som tillsammans skapar en fin kväll att ta med oss in i mästerskapet, avslutar Peter Gerhardsson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *