Fotboll

Bekräftat: Tränaren lämnar IFK: ”Prestation som räknas”

Fotboll Det har ryktats och spekulerats ett bra tag. Under fredagen bekräftade IFK Värnamo att huvudtränaren Anes Mravac lämnar klubben. Ferran Sibila tar över uppdraget som ny huvudtränare.

Ferran Sibila ledde eftermiddagens träning. Foto :Hans Bunnstad

IFK Värnamo skriver också på sina sociala medier att den assisterande tränaren Vedran Vucicevic också han lämnar klubben.

Strax efter beskedet så når Sporten klubbchefen Lisa Lidén som berättar att beslutet om att entlediga Anes Mravac och Vedran Vucicevic togs av styrelsen och hon hänvisar frågor om bakgrund till beslutet till dem.

Det är också styrelsen som beslutat om att tillsätta Ferran Sibila som ny huvudtränare. 36-åringen har bland annat tränat IFK Göteborg. Hur det blir med övriga tränarstaben är i nuläget inte klart.
– Ferran Sibila kom hit idag och kör sin första träning här nu om någon halvtimme. Så han kommer att få sätta sin ledarstab så som han vill ha den.

Ordföranden Fredrik Lingeskog och Lisa Lidén var de som gav Anes Mravac och Vedran Vucicevic beskedet.
– Det är aldrig roligt att meddela såna beslut. Men sedan är det också en del av fotbollen. Det är prestation som räknas på ett extremt sätt inom eliten, säger Lisa Lidén.

Anes Mravac. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Jonas Thern i mitten var också en av dem som medverkade på tränarsidan. Foto: Hans Bunnstad

En hel del supportrar kom för att kika på träningen, totalt säkert ett 50-tal. Foto: Hans Bunnstad

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *