Besegrade Göteborg på bortaplan

Fotboll Med ett mål i slutminuterna lyckades IFK-tjejerna få med sig tre poäng från Göteborg efter seger med 3–2 (1–1).

Arkivfoto

Förra veckan förlorade IFK snöpligt i slutminuterna hemma mot Mariebo. Den här gången fick IFK det sista ordet, när de vann borta mot Göteborg.

Trots spelunderläge i första halvlek, gick IFK till halvtidsvila med en 1–0-ledning signerad mittfältaren Stina Ejeson.

– Göteborg är ett passningsskickligt lag och vi kom inte åt dem i första halvlek, säger tränaren Willy Gollwitzer.

Pausvilan gjorde susen och IFK kom ut som ett annat lag till den andra halvleken. Då kvitterade Göteborg genom en straff och tog sedan ledningen, men mittfältaren Lizette Kennethsson utjämnade till 2–2.

Resultatet verkade stå sig matchen ut, men IFK ville annat och i den 85:e minuten kämpar laget till sig en hörna. Ellen Welandson når högst på de och lyckas knåpa in slutresultatet 3–2.

– Det är alltid en fantastisk känsla med sena avgöranden. Tejerna var på hugget och vi jobbar hårt för det. Vi lyckades vinna och vi är väldigt nöjda med tre poäng, säger Willy Gollwitzer.

Hela laget får beröm för sina insatser.

– Julia Weidenmark fick pris som matchens spelare och Julia Bergström gör ett kanoninhopp. Hela laget gör det bra, men de två sticker ut, avrundar Willy Gollwitzer.