Bildextra: IFK-förlust i premiären

Fotboll IFK Värnamo tog ledningen i första träningsmatchen mot Halmstads BK men fick ge sig med 1–3 (1–2) i matchen på Bollagården i Forsheda.

[30/30]

IFK tog ledningen efter 18 minuter genom Robin Dzabic men gästerna kvitterade i minut 36 och fyra minuter senare kom dess ledningsmål. Tre minuter efter pausvilan stod det plötsligt 1–3 i matchen.

Halmstad har i år tagit klivet upp i allsvenskan och IFK Värnamo upp  i superettan. Hemmaledningen var inte helt motiverad då man stod upp mycket bra mot ett på papperet lite bättre motstånd. Spelmässigt sett över första halvlek var det jämnt. IFK hade väl så många chanser till mål även om Halmstad hade några fler riktigt farliga. I andra halvlek blev IFK efter alla byten inte lika bra, faktiskt klart sämre. Alla utespelare fick minst 45 minuters speltid.

IFK:s nye tränare Robin Asterhed var mycket nöjd med premiären och att äntligen få spela match igen:

– Synd bara att vi inte får ha publik ännu, men vi hoppas kunna bjuda på matcher med åskådare längre fram, säger Robin Asterhed. Jonas Thern är också med i tränarstaben och även han var nöjd:

– Ja, de 30 första minuterna var mycket bra, berömmer han.