[15/18]

[16/18]

[17/18]

[18/18]

Hemmalaget Landskrona vann med 2–0 (1–0). Filip Ottosson gjorde 1–0 i minut 24 och 2–0 var ett självmål i minut 57.

IFK gjorde några byten. I minut 65 utgick Charlie Vindehall och William Kenndal. I deras ställe blev det spel för Joel Stevens och Robin Dzabic. I minut 81 var det dags för ett nytt dubbelbyte. ut gick Alhassan Kamara och Albin Sundgen. In kom Wenderson Oliveira do Nascimento och Oscar Uddenäs. Det femte bytet kom i minut då Freddy Winsth lämnade över till Francis de Vries.

IFK var väl så bra som hemmalaget till en början men efter hemmamålet tappade IFK en del. Passningsspelet höll inte den höga klass man är van vid. I andra halvlek spelade Landskrona mer defensivt och IFK höll i taktpinnen utan att skapa särskilt många farligheter.

• Inga glada miner
Det var inte särskilt muntert i IFK:s omklädningsrum efter matchen:
– Nej, det är klart att spelarna varit lyckligare tidigare. Kanske var vi lite tagna av stundens allvar, säger IFK-tränaren Robin Asterhed.

Tränaren var hyfsat nöjd med insatsen men tycker att man borde ha kunnat tagit poäng då matchen som sådan var spelmässigt och chansmässigt jämn.
– Ledningsmålet var ett långskott stolpe in och sedan kom ett självmål efter höna, noterar IFK-tränaren.

• IFK:s startspelare
Filip Eriksson, Freddy Winsth, Bernardo Vilar, Victor Larsson, Albin Sundgren, William Kenndal, Erick Brendon Pinheiro, Abdu Magashy, Oscar Johansson, Crespo Kamara och Charlie Vindehall.
Av dessa extra plus till Charlie Vindehall och Bernardo Vilar. Dock saknades spetsen i dag även om Robin Dzabic inhopp var ganska bra.

Om åtta dagar, söndag 18 april, blir det hemmapremiär utan publik på Finnvedsvallen. Motståndare är ett av de tippade topplagen, Sundsvall.
– Bara att köra på, avrundar Robin Asterhed med revanschlusta i rösten.

Text: Per Bunnstad