Bildextra: Ny IFK-förlust mot Skånelag

Fotboll Först vann Landskrona över IFK Värnamo och i dag var det dags för Trelleborg att göra detsamma.

Gästande  Trelleborg vann med 1–0.

Första halvlek höll hög klass med IFK som det oftast bättre laget, anförda av bland andra Abdu Magashy och Francis de Vries.

IFK hade fler målchanser men lyckan framför TFF-målet var inte bra. IFK hade inte ett enda avslut på mål.

IFK-fostrade Dzenis Kozica låg bakom flera av gästernas farliga anfall. Målet för gästerna kom efter 30.20 genom Henry Offia.

Andra halvlek blev inte lika välspelad. Gästerna försvarade sig skickligt och det var inte samma lekfullhet från IFK:s sida som i inledningen. IFK hade dock målchanser nog för att ta poäng men man hade svårt att hitta målchanser centralt i anfallet. Skott på mål i matchen var 1–4 och med den statistiken är det svårt att få bollen i gästernas mål.

– En skön seger och vi har ett lag som ska kunna hålla till i toppen, säger Dzenis Kozica som även har kvar sitt IFK-hjärta och hoppas att den moderklubben ska vara med högt däruppe.

Hos IFK extra plus till Bernardo, Francis de Vries och Abdu Magashy.

• Förlust mot Skånelagen
IFK-tränaren Robin Asterhed – inflyttad till Värnamo från Skåne – skrattar lite när vi gör honom påmind om att båda IFK-förlusterna kommit mot Skånelag.
– Men det ska inte bli en tredje, säger han och tänker på det tredje och sista laget i superettan, anrika Helsingborgs IF.

Samtidigt förklarade Robin att han var nöjd med första halvleken men i andra försvarade sig Trelleborg alldeles för bra för att IIFK kunde hota mer än ett par gånger.

Nu missade IFK chansen att återta serieledningen men bara nio och 30 omgångar är avverkade. Närmst väntar match i Borås på lördag mot Norrby och en månad senare hemmaderby mot Öster.

• Tränarna prisades
Noteras kan också att IFK-tränarna Robin Asterhed och Jonas Thern efter matchen hyllades som Månadens tränar i maj för den storartade inledningen på serien. Tränarduon fick 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor att lämna till ett samhällsengagemang i klubben.