Bildextra: WIK-seger i premiären

Fotboll Waggeryds IK vann seriepremiären mot Vejby vid återkomsten till fotbollstrean.

[26/26]

WIK hade 3–0 och till slut blev det 3–2 (1–0) sedan gästerna från Vejbystrand varit nära en kvittering i slutet

Det är matcher utan publik innanför arenan som gäller men utanför gick det bra att stå och där fanns ett 20-tal supportrar.

Vädret var med – kring 25 grader. Spelarna var också alerta. Man har ju längtat så länge efter seriepremiären:
– En skön insats även om det var nära att det blivit 3–3 alldeles i slutet, säger hemmatränaren Anders Fredén.

Första halvlek var jämn och det var först i 45:e minuten som ledningsmålet kom: Sebastian ”Sebbe” Nilsson fick på ett distansskott och det i hans första seriematch med A-laget. Sebbe går på hanadbollsgymansium och frågan är vilken sport som kommer att locka mest: Anders Fredén var oerhört imponerade öven Sebbes insats sedan denne blev inbytt.

Tidigt i andra halvlek gjorde Robert Glavas 2–0 och sedan fyllde Sebastian Andersson på med 3–0.

Det såg ut att kunna bli en klar hemmaseger mot Vejby med bland andra förre storspelaren i IFK Värnamo, Vlado Zlojutro, kom tillbaka. Man reducerade och ytterligare en gång i 86:e minuten.

• Rättvist
– Sett till hela matchen var det en rättvis seger för oss, säger Anders Fredén som ändå var nervös då och då.
En gång var när hemmamålvakten gjorde en stor miss vid en passning utåt. En spelare från Vejby hade hela mål öppet men sköt märkligt nog utanför. Det var i första halvlek när det stod 0–0.

• I serieledning…
– Jag tror att Vejby kan bli ett topplag, säger Anders.
Frågan är vad WIK då kan bli… Just nu leder man serien men enda matchen så här långt i serien är den som spelades i Vaggeryd idag.

Stort plus till alla och extra till Sebbe Nilsson och målvakten Jesper Riisgaard Christensen. Fast allra bäst var nog Jonathan Johansson.