Fotboll

Bildspel: IFK serieledare efter seger borta mot Falkenberg

Fotboll IFK Värnamo tuffar på i superettan och kan för tillfället titulera sig serieledare, efter att ha besegrat exallsvenska Falkenberg borta med 3–0 (1–0).

  [1/13]

  [2/13]

  [3/13]

  [4/13]

  [5/13]

  [6/13]

  [7/13]

  [8/13]

  [9/13]

  [10/13]

  [11/13]

  [12/13]

  [13/13]

IFK Värnamos återtåg till superettan har inletts lovande efter bortaförlusten mot Landskrona BoIS i premiären.

Efter två raka segrar ställdes Robin Asterheds mannar i dag inför en av säsongens tuffaste bortamatcher, när man gästade Falkenberg.

Första halvleken var jämn, men det var IFK som precis innan halvtidsvilan tog ledningen genom mittfältaren Abdussalam Magashy.

– Grabbarna jobbar stenhårt hela vägen. Vi försökte störa deras anfallsuppbyggnad tidigt och jag tycker vi lyckades bra med det. Matchen står och väger ända fram till den 45:e minuten, säger tränaren Robin Asterhed.

Precis i andra halvlekens inledning fick IFK Värnamo straff. En straff som backen Erick förvaltade väl till 2–0 och när mittfältaren Edvin Becirovic gjorde 3–0 i den 58:e matchminuten var segern klar.

– Vi blir bekvämare ju längre matchen lider och vi sårar dem ett par gånger i matchen, inte minst vid 3–0-målet när Edvin utnyttjar sin snabbhet och rinner genom deras försvar, säger Robin Asterhed.

Efter fyra omgångar har laget skrapat ihop nio poäng och kan för stunden titulera sig serieledare i superettan.

– Vi ska fortsätta se till att jobba hårt för varandra, vi vill mycket tillsammans och strävar efter att bli bättre för var dag som går, avslutar Robin Asterhed.

Text: David Alin
Foto: Anette Hedin/Tero Väisänen

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *