Fotboll

Böna tränar SIS

Fotboll Skillingaryds IS har gjort klart med tränare för sitt herrlag i fotboll som 2020 återkommer i seriespel efter ett års bortavaro.

Björn Pettersson, Ronny Windell och Fredrik Berg har nu börjat skissa på den nya säsongen.

Det handlar om Björn ”Böna” Pettersson, 55, som återkommer till sin moderklubb men han har under åren även varit tränare i andra klubbar som Waggeryds IK så sent som 2012.
Böna är uppvuxen i just Vaggeryd och började tidigt spela ishockey i SIS. Så småningom blev det även fotboll i SIS och han var en av dem som dubblerade med spel i klubben både sommartid och vintertid.
Efter en tid i Linköping är han nu bosatt i Jönköping och blev tillfrågad om att träna SIS. Givetvis blev han stolt över detta, stort idrottshjärta som han har. Hjärtat klappar inte bara för Djurgården utan även för SIS.

• Blandad trupp
I kväll träffade han SIS fotbollsordförande Fredrik Berg och Ronny Windell från fotbollsektionen först diskutera upplägget. Vid ett tidigare möte i höst kom 37 intresserade spelare men riktigt så många blir det inte i truppen som man förväntar sig ska vara klar ganska snart. Det kommer att bli en blandning av ungt och gammalt och Björn tror själv att man ska lyckas bra i fotbollssexan.
Redan om några dagar blir det möte med spelarna för att diskutera kommande träningsupplägg och mycket annat som hör till.

• Ha roligt
– Den stora målsättningen är att ha roligt, säger SIS-trion.
Har man bara det kommer säkert även poängen att trilla in.

Böna klar för IS, men tröjan är för liten så det blir inget spel för hans egen del...

Taggar

4 reaktioner på Böna tränar SIS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *