D/H vann derbyt

Fotboll Det var topp- och derbymöte på Västra Mo idrottsplats i kväll. Dannäs/Hånger mötte Bors SK och det blev hemmaseger med 3–1 (2–0).

Dannäs/Hånger var på andra plats en poäng före fjärdeplacerade Bor. Det var alltså ett viktigt topp- och derbymöte.

Med facit i hand utnyttjade D/H sina chanser väl i första halvlek och i andra halvlek hade de bra kontroll på matchen. Bor hade otur – eller oflyt – i första halvlek. Albin Svensson hade ett avslut mot öppet hemmamål, men en D/H-spelare hann tillbaka och räddade från påhälsning. Samme Albin hade senare rundat målvakten, men kom ut lite väl långt åt vänster, kunde skjutit, men avvaktade och skottet, när det kom, stoppades av D/H-spelare. Lägg till det ett ribbskott från Victor Davidsson.

Dannäs/Hånger tog ledningen i 18:e minuten då de kontrade och blev två mot en. Ljaurent Alishani tog avslut och bollen tog på en BSK-spelare in i mål.

2–0 kom strax före paus i en ny kontring, tre mot två. Milan Gavric spelade fram Josip Marusic som fick nöjet att göra målet.

D/H hade kontroll

Andra halvlek blev ganska avslagen. Bor hade svårt att hitta energi och D/H bevakade ganska enkelt. De få vassa chanser som skapades svarade D/H för. Josip Marusic hade en stolpträff innan hemmalaget fick en straff. Den slog Ljaurent Alishani säkert i mål, 3–0 och saken var klar.

Till slut fick även BSK ett mål. Albin Svensson dundrade in 3–1 och därmed vann han duellen mot D/H:s måltjuv Jonas Bystedt, som blev mållös denna gång.

– Vi spelade som jag vill och som vi var överens om genom att sätta presspelet och vinna boll tidigt, förklarade D/H:s tränare Jonas Blomberg.

Han var förstås belåten med vinst och tre poäng.

– Vi hade gjort en del justeringar på vissa positioner och de fungerade bra.

Mindre belåten var Dan Pettersson, tränare i BSK:

– Två individuella misstag låg bakom deras mål i första halvlek. Det blev en ordentlig uppförsbacke.

• Men, ni saknade inte chanser:

– Men, vi hade inget flyt och 3–0 punkterade matchen, suckade Pettersson.

D/H fortsätter jakten på Horda om förstaplatsen och plus i dag får Josip Marusic och Ljaurent Alishani medan Marcus Hallberg, vänsterback i Bor var banans bäste spelare. Bra i Bor var också Elián Salazar Vergara.

Matchfakta

Dannäs/Hånger–Bor

3–1 (2–0)

Mål: 1–0 (28) Ljaurent Alishani, 2–0 (43) Josip Marusic, 3–0 (76) Ljaurent Alishani, straff, 3–1 (83) Albin Svensson.

Avslut på mål: 5–8 (3–5).

Avslut utanför/över: 7–2 (5–0).

Hörnor: 4–3 (1–3).

Varningar: D/H 3, Bor 0.

Domare: Felix Pettersson och Mirsad Tutkur, båda Värnamo.

Publik: cirka 80