Kryss för IFK i händelserik match

Fotboll IFK Värnamo följde upp segern mot Västerås med en poäng på bortaplan mot Mjällby. Matchen slutade 1–1.

Victor Larsson från en tidigare match. Foto: Jim Carlsson

Det var minst sagt en chans- och händelserik match på Strandvallen där Mjällby inledde vassast, men när Ajdin Zeljkovic, i fint samspel med Frank Junior Agyei, satte 1–0 så tog bortalaget över matchbilden.
– Han spelar i perfekt läge och det vara bara att chippa den lite lätt, summerar Zeljkovic det hela i pausintervjun med Max.

Efter att IFK Värnamo för matchen ett slag så kom Mjällby tillbaka mot slutet av halvleken.
– Jag tycker det är blandat i första halvlek. Men vi gör många saker bra och det känns stabilt, sa Zeljkovic.

Mjällby var inte nöjda med sin halvlek och gjorde tre byten i paus. Något de fick effekt av då de lyfte upp spelet. Med kvarten kvar så kom också kvitteringen.

Trots många chanser åt båda hållen i slutet så stod sig 1–1.
– Så här direkt efter så vill man ha med sig de tre poängen. Sedan får man inse att det var en jämn match och 1-1 speglar nog matchbilden, resonerade Victor Larsson med Max efter matchen.

Victor Larsson var inne på att det kan ha blivit en falsk trygghet efter ledningsmålet.
– Jag är ganska besviken på andra halvlek när vi bara går ut och försvarar. Vi hade andra tankar i paus. Visst är det bra med poäng på bortaplan, men kryssen kommer inte ta oss hela vägen i mål heller.

Matchen slut.

90′ Fyra tillägsminuter

89′ Victor Larsson med en bra nick på hörna. Mjällbys målvakt gör en kanonräddning.

86′ Byte. Målskytten Ajdin Zeljkovic ut och Calle Johansson in.

81′ Bustos och Engvall i kontring som nästan resulterar. Bollen dock till hörna.

80′ Gult kort till Marco Bustos.

76′ Direkt efter kvitteringen är Gustav Engvall nära på att slita sig fri.

75′ MÅÅÅÅÅL. Mjällby kvitterar.

67′ Byte Värnamo. Marco Bustos in. Johnbosco Samuel Kalu ut.

64′ Frispark för Mjällby som blir halvfarlig, men Victor Andersson reder ut det.

58′ Båda lagen byter. För Värnamos del går Simon Thern ut och Albin Lohikangas in.

56′ Farlig chans för hemmalaget Mjällby. Men bollen håller sig utanför mål.

54′ Emin Grozdanic med ett kanonskott som Wenderson lägger in i mål. Men målet bortdömt för offside.

50′ Mjällby har haft det mesta av spelet de fem första minuterna. Hörna IFK nu dock efter en kontring.

49′ Åttonde hörnan för Mjällby.

48′ Sjunde hörnan i matchen för Mjällby.

Andra halvlek igång.

Även IFK byter. Gustav Engvall in istället för Frank Junior.

Mjällby inte alls nöjda med den första halvleken och gör tre byten i paus.

Paus

45′ En tilläggsminut på den första halvleken.

43. Jättechans för Mjällby. Victor Andersson med ännu en kanonräddning.

Mjällbyfansen tycker målvakten Victor Andersson i Värnamo tar för lång tid på sig och har vid ett flertal gånger buat åt honom.

34′ Victor Larsson i en framstöt som resulterar i en hörna.

Halvtimmen spelad och nu börjar det regna.

27′ Fjärde hörnan för Mjällby.

24′ Frank Junior Agyei gult kort. Innebär att han är avstängd nästa match.

Tjugo minuter spelade och efter målet så är det Värnamo som har det spelmässiga greppet.

12′ MÅÅÅÅÅL!!! Ajdin Zeljkovic 1–0 Värnamo. Kylig chip över målvakten.

8′ Tredje hörnan i matchen för Mjällby.

5′ Hörna Mjällby. En halvchans som tar på IFK-spelare och ut. Ny hörna Mjällby.

3′ Kontring Mjällby som Victor Abdersson gör en kanonräddning på. I sekvensen efter kontrar IFK, men utan resultat.

2′ Matchens första fasta situation tillfaller IFK Värnamo i form av en hörna. En hörna som inte resulterade.