IFK vann med 3–0 mot Varberg

Fotboll IFK Värnamo möte i dag Varberg på bortaplan och vi direktrapporterade. Det blev 3–0 för IFK efter mål av Marco Bustos, Viktor Bergh och Edvin Becirovic. Uppdaterat.

Edvin Beciroivc. Arkivbild. Foto: Jim Carlsson

• Viktors mål
– Alltid roligt att att få göra mål och roligt med det första i allsvenskan, säger Viktor Bergh som var med från start i dag.
– Segern betyder mycket förr oss och alla poäng viktiga, kommenterar han.

• Edvins mål
En annan kille som gjorde sitt första allsvenska mål var Edvin Becirovic som svarade för 3–0.
– Kul att få punktera matchen, säger han om målet som betydde 3–0.
– Jag har missat en del målchanser tidigare så de det var skönt att göra mål.
Det var ett friläge, hann du tänka mycket?
– Nej, det vara bara att köra på, säger Edvin.

• Kim Hellberg kommenterar

IFK-tränaren Kim Hellberg var av naturliga skäl nöjd efter matchen.
– Det var inget att snack om segern och i stort sett en bra hela första halvlek. När man leder på bortaplan blir spelet lätt som det blir, säger han om ett lite defensivare IFK i andra halvlek.

Han var mycket nöjd med alla i laget och hyllar även alla ledare kring laget.
– Det är mycket jobb, varenda dag med träning och allt annat, kommenterar han.

Simon Thern var åter efter skada men utgick efter 60 minuter. Det såg ut som en skada men så var det inte.
– Nej, efter sin tidigare skada hade vi bestämt detta.

En jublande Bustos. Arkivbild. Foto: hedin Väisänen

Bernardo fick chansen sista halvtimmen:
– En bra spelare och en toppenperson.

Om det blir spel från start framöver kan Kim inte utlova:
– Nej, vi har många bra mittbackar. Det är en fantastiskt hård konkurrens, säger Kim.

Nu väntar Halmstad i allsvenskan men faktiskt en cupmatch före dess. På tisdag möter man IFK Berga från Kalmar på bortaplan. Det är ett lag som spelar i division två där man är tia av 14 lag.
– En jätteviktig match, säger Kim Hellberg.
IFK vill väldigt gärna komma tillbaka till miniserierna inför allsvenskan 2024 och för att nå dit är seger foto IFK Berga en förutsättning. Därför åker man till den matchen med ett starkt lag.

Från vårmötet lagen emellan. Foto: Hedin Väisänen

Kul var att Bernardo Vilar fick chansen än bara en halvtimme. En Bernardo i form kan betyda mycket för IFK som i övrigt saknar en bra huvudspelare.
Det har varit upp och ned för IFK den senaste tiden. I dag mötte man ett ganska blekt Varberg och det behövdes inget storspel för en trepoängare. IFK har spelat bra på bortaplan med 16 poäng på elva matcher. Hemma har man blott nio poäng på nio matcher.
Nu väntar närmast Halmstad hemma 27 augusti och Elfsborg hemma 2 september.

Vi noterar tre farliga målchanser för hemmalaget mot fem för IFK. Vi kommer med analys och tränarintervju lite senare

96.20 Där är matchen slut. Varbergs – IFK Värnamo 0–3.

94.50 Becirovic fri och 3–0

91.30 Varning Freddy Winsth

90.00 Tilläggstid minst sex minuter

87.00 Byte IFK: Oscar Johansson ut, Freddy Winsth in

84.30 Varning för Varberg

81.30 Skott från Varberg men enkelt för Rasheed

80.30 Lite ovanligt är att Varberg har jämnt bollinnehav i denna halvlek och får hörnspark. IFK byter: Ademi ut, Becirovic in

58.00 Publiksiffra: 1945

53.30 Det känns just nu stabvilt för IFK eftersom Varberg har svårt att komma till farliga anfall

48.50 Chans för Varberg men avblåst för offside

Klockan 18.32 Då inleds andra halvlek

46.04 Då är det halvtidsvila. 2–0 för IFK Värnamo43.30 Långskott från Varberg utanför mål

42.45 Hörnspark Varberg

32.15 Hörnspark Varberg

28.40 2–0 för IFK. Målskytt är Viktor Bergh. Oscar Johansson slog passningen från eget straffområde…

28.10 IFK fortsätter att ha stort bollinnehav men nu ett nytt avslut från Varberg, strax över mål.

20.25 Fin målchans för Varberg men skott över mål

19.40 Hörnspark Varberg

15.55 1–0 för IFK genom Marco Bustos. Bollen har knapp styrfart men fint placerad

15.20 Skott från Varberg ur dålig vinkel och en munsbit för Rasheed i IFK-målet

13.10 Hörnspark Varberg

11.05 Varning Varberg

10.00 Inget riktigt bra spel ännu

05.00 IFK i sitt första riktiga anfall men målvakten i hemmalaget är med på noterna