Fotboll

Efter uttagningen till landslaget: ”Fantastiskt roligt för V-Södra”

Fotboll Häromdagen plockades IFK Värnamos mittback Victor Eriksson ut till a-landslaget. Då jublas det också i hans moderklubb Värnamo Södra. – Grunden la han i V-Södra och det ska vi inte skämmas för, säger klubbrepresentanten Andreas Rask.

Foto: Jim Carlsson

Får Victor Eriksson speltid under landslagets träningsmatcher i januari så blir han den förste med Värnamo Södra som moderklubb att representera a-landslaget. Andreas Rask har följt 22-åringen sedan knattefotbollen.
– Det som är så roligt med Victor och det som gör att detta är så välförtjänt är att han förstod tidigt att man måste dedikera sig till hård träning, berättar han.

Förre tränaren såg storheten

Andreas Rask återberättar vad den nuvarande Bor-tränaren Mattias Svensson sa om Victor Eriksson när han var 15-16 år. Svensson var mångårig ungdomstränare för Eriksson.
– Han sa att får Victor bara vara hel så är han en allsvensk spelare. Han såg engagemanget, viljan och det stenhårda psyket.
– Victor har ett psyke som jag inte sett hos andra på liknande sätt, lägger Andreas Rask till.

Vad betyder landslagsuttagningen för V-Södra?
– Naturligtvis är detta fantastiskt roligt för Victor, det är jätteroligt för Värnamo Södra och det är lika fantastiskt för IFK Värnamo och Värnamo som ort att ha fått fram Victor och att Janne (Andersson) ger honom chansen och har sett att han verkligen är dedikerad.

”Viktigt för andra”

Victor Eriksson spelade kvar länge i moderklubben och spelade även a-lagsfotboll i division 3 för dem. Den resan han gjort tror Andreas Rask är en viktig signal till många.
– Jag tror att han visar att man inte behöver stressa in i en akademiverksamhet, utan att det finns möjligheten att ta sig hela vägen ändå. Det är viktigt för föräldrar att se, oavsett om du är från Hillerstorp, Vaggeryd, Skillingaryd eller Gnosjö…
– I första hand är det Victor själv som ska ha en eloge, men även IFK Värnamo som slipat till honom. Men grunden är lagd i V-Södra och det ska vi inte skämmas för.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *