Finalförlust för Värnamo Södras P 18

Fotboll Dryga 160 såg Värnamo Södra spela final i DM för P 18 på Gröndals konstgräsplan.

[27/27]

Det var meningen att finalen skulle spelas på Finnvedsvallen men gräset där hade blivit lite dåligt efter IFK Värnamos drabbning mot Falkenberg tidigare i veckan.

Det var för tredje året som Södras ungdomar spelade final. 2019 var det mot Jönköpings Södra och då förlorade man med 1–4. Förra året mötte man Växjö Norra och den matchen spelades på Finnvedsvallen. Den resulterade i vinst med 2–1 och titeln Smålandsmästare.

Men årets final var svårare och Värnamo Södra kunde inte försvara sin titel utan det blev Husqvarnalaget som tog hem den.

Matchen var spännande och hemmalaget tog ledningen redan efter fyra minuter efter en fin frispark av Viktor Kjöller som Axel Karlsson styrde lätt in.

Minuten innan halvtidsvilan kvitterade gästerna och matchen levde vidare. Husqvarna tog ledningen 13 minuter in i den andra och det såg ut som det skulle sluta så. Men 2–2 kom i de sista spelminuterna genom ett straffläge. Carl Rydholm satte säkert in den och matchen levde kvar till förläggning som spelas 2 x 15 minuter.

Efter elva minuter tog Husqvarna åter ledningen och kunde även avsluta finalmatchen med ytterligare ett mål.