Förlust för WIK-herrarna

Fotboll Det blev en ovanligt sen matchstart för Waggeryds IK när han gästade Valdemarsvik. Uppdaterat.

Matchen började klockan 18.009 och hemmalaget trivdes bäst denna kväll och vann med 4–0 (1–0).

Hemmalaget gjorde 1–0 redan efter fyra minuter. Det var ett nickmål och sämsta start för WIK.

Efter 33 minuter fick WIK sin målvakt Tobias Lundgren frilägesutvisad.
– Jag tycker att frispark hade varit tillräckligt, säger WIK-tränaren Thomas Johansson.
Sista timmen fick WIK därmed spela med en man mindre och det blev tufft. Hemmalaget visade effektivitet i kontringarna och täppte till bakåt. Valdemarsvik låg fem poäng efter WIK inför matchen men nu skiljer det bara två poäng.

I slutet av första halvlek hade WIK kvitteringschanser men lyckades inte få bollen i mål. I stället kom 2–0 i minut 57 och när 3–0 kom i minut 77 kändes det avgjort. 4–0 kom på straffspark i minut 85.

I slutet av matchen fick WIK sin reservmålvakt Julius Jonsson skadad och en utespelare fick vakta målet, men då var hemmasegern redan i hamn.

– Alldeles för omständligt och Valdemarsvik straffade oss att göra misstag. Vi bjöd på alldeles för mycket, säger Thomas Johansson.

Plus i dag endast till Sebastian Nilsson.

WIK ligger fortfarande över nedflyttningsstrecket i division tre och målet har hela tiden varit att undvika nedflyttning.

– Det är bra lag i serien. Samtidigt har vi inte alls haft någon medstuds som vi hade förra säsongen, säger WIK-tränaren.

Nu blir det drygt tre veckors individuell träning innan man samlas igen. Nästa match spelas den 11 augusti på bortaplan mot Hemgårdarna.

Waggeryd IK:s kommande hemmamatcher:

Söndag 15 september 13:00