Fotboll

Förre IFK-spelaren går till Qatar

Fotboll AIK Fotboll är överens med den qatariska klubben Al-Ahli SC om en omgående transfer av den 21-årige backen Robin Tihi som därmed lämnar AIK. Han har även spelat för IFK Värnamo.

AIK:s Robin debuterade 2020 för klubbens A-lag och det blev sammanlagt 35 tävlingsmatcher för honom i AIK-tröjan plus 28 hos IFK Värnamo.

– Det har varit en omtumlande period då denna affär gått snabbt. Jag har haft en fantastisk tid i AIK ända sedan jag kom till akademin och har verkligen känt mig hemma sedan dess. Det var inspirerande och utmanande att ta en plats i A-laget under den ovanliga pandemisäsongen och sedan utvecklande och ansvarstagande med utlåningarna under 2021 och 2022. Jag vill inleda med att tacka alla mina lagkamrater, tränare och ledare från akademitiden. Ett lika stort tack till alla på Karlberg som varje dag bidragit till min utveckling som spelare och som människa. Spelare, tränare, ledare och övrig personal på plats som gör ett bra arbete för AIK, stort tack. Jag avslutar med att tacka alla supportrar för stödet som ni har visat mig, match efter match. Det är en speciell känsla att spela för AIK och jag hoppas att vi ses framöver igen, säger Robin Tihi.

– Robin är en fantastiskt trevlig person och en väldigt talangfull spelare. Det är både med lite sorg och glädje som vi konstaterar att han lämnar oss idag, men vi unnar honom verkligen möjligheten att få uppleva detta äventyr. Vi önskar Robin lycka till och välkomnar honom tillbaka när tiden är mogen, säger herrlagets sportchef Thomas Berntsen.

AIK får i storleksordningen 20–40 miljoner kronor i samband med övergången.

Robin Tihi i spel för IFK Värnamo. Arkivbild: Jim Carlsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *