Forsheda tar semester i serieledning

Fotboll Forsheda IF vann seriefinalen mot serieledande Strömsnäsbruks IF hemma på Bollagården med rättvisa 3-1 (1-0). Därmed passerar man kronobergarna och semestrar som serieledare. -En härlig seger och nu är vi med i allra högsta grad i serietoppen inför höstomgången, säger tränaren Marcus Syrén.

Även i fjol ledde man vid sommaruppehållet. Då tog man inte vara på chansen. Träningsintresset dalade och det liksom dog ut på hösten.

-Nu är det upp till spelarna om man vill vara med i toppstriden och ta vara på tillfället nu i stället, säger Marcus.

Forsheda ledde rättvist i paus efter mål av alltid målfarlige Mahmoud Yahja Moein.

I andra halvlek kvitterade Strömsnäsbruk i en 73:e minuten och matchutgången tedde sig oviss. Men Forsheda ville annat och replikerade med ett nytt ledningsmål tre minuter senare på ett distansskott från Oscar Persson.

Strömsnäsbruk flyttade upp hela laget och till och med målvakten i en fast situation. Detta utmynnade i en  hemmakontring och Mahmoud kunde från långt håll spela bollen i ett tomt mål eftersom målvakten inte fanns på plats.

De bägge målskyttarna i Forsheda får bästa betyget tillsammans med Axel Olofsson.

Forsheda inleder höstsäsongen borta den 9 augusti på Granbacken mot Burseryds IF.