Fotboll

Fyra straffar i derbyt

Fotboll Klevshult spelade idag hemmamatch och derby mot Skillingaryd. Efter fyra straffar slutade sedan matchen i en vinst för Skillingaryd med 3–2 som dessutom hade en kändis i målet. Uppdaterad.


Klevshult
– Det var bra stämning runt fotbollsplanen och mycket publik. Dessvärre inleder vi inte matchen på bästa sätt och hamnar efter lite. Skillingaryd har spelet i början och gör även ett mål på straff men sedan fick vi en straff innan paus så i halvtid står det 1–1, säger Klevshults tränare Emir ”Assar” Arslanovic.

– I andra halvlek är det mer jämnt spel men sedan får de en till straff som de sätter, vi får även en till men Skillingaryd lyckas göra det vinnande målet.

Klevshults mål gjordes av Edwin Forsman (2).

– Vi är ju nykomlingar från division sex men jag är fortfarande lite besviken på att det blev förlust men killarna gör dock ett jättebra jobb. Speciellt Viktor Forsman, Edwin Kadiric och Zenel Dautaj.

— Det blev en väldigt speciell match med domaren i fokus, sedan om det var rätt eller fel beslut vet jag inte men vi kommer fokusera på vår förbättring till nästa match, avslutar Arlanovic.

Klevshult spelar redan på tisdag mot Gnosjö i Smålandscupen.


Skillingaryd
– Det kändes bra trots att det var en otroligt dålig match, säger Skillingaryds tränare Jonas Blomberg.

– Vi spelade inte speciellt bra men matchen blev sönderblåst av domaren. Det blev totalt fyra straffar, vi satte två av våra och räddade en av Klevshults men den fick sedan slås om så alla fyra straffarna gick in.

Björn Åkesson, tidigare spelare för Värnamo under 2012–2016 i Superettan men har även spelat för Östers IF i superettan och Halmstads BK i allsvenskan stod idag i målet för Skillingaryd.
– Han är ju en av våra spelare och dessutom en av mina bästa kompisar. Vi kände att det var bra att få igång honom nu när vi hade två tajta matcher i veckan. Böna har en fin meritlista och gör en jättebra match.

Skillingaryds mål gjordes av Kushtrim Preteni och Arber Hasani (2).

Blomberg vill även lyfta fram William Sandberg som ”är stabil som vanligt” och Kushtrim Preteni som ”gör det lite extra bra”.

– Vi var slitna sedan förra matchen dock. I en seriepremiär kämpar alla alltid lite extra hårt och det går åt mycket energi och sedan skulle vi ha match tre dagar senare igen.

– Det är alltid skönt att vinna ett derby, det hade varit roligare om vi hade spelat lite bättre men vi är glada för tre poäng, avslutar Blomberg.

Skillingaryds nästa match i serien är mot Peking på fredag.


 

Text: Linn Törnberg

 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Fyra straffar i derbyt

Såg matchen igår. Det märktes tydligt på Bönas rörelsemönster och pondus att han varit med förr. Bra att en sådan profil kan och vill vara med och spela i en av kommunens klubbar. Det höjer fotbollen och inspirerar våra unga.

Är det ett krav att man spelar med samma målvakt varje match? SIS hade match i tisdags och ville förmodligen lufta en till målvakt. Inget konstigt alls… Kul att han är med och spelar med just SIS, som för övrigt är ett väldigt ungt lag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *