Fotboll

Gick upp i trean – kommer inte till spel

Fotboll Under gårdagen släppte Smålands fotbollsförbund serieförslagen för division 3 och 4 för damer. Där fanns inte IFK Värnamos utvecklingslag med – trots att de vann fyran ifjol. – Vi har inte underlaget som krävs i år, berättar sportchefen Kim Focic Åberg.

Kim Focic Åberg. Foto: Jim Carlsson

Ifjol spelade IFK Värnamos utvecklingslag på damsidan i division 4 för seniorer. Något man gjorde väldigt bra då man vann serien och avancerade upp till division 3.

Läs mer: Förslaget: Så spelas lokalfotbollen 2024

Men när förbundet igår släppte serieförslaget så fanns inte IFK Värnamo med i vare sig division 3 eller 4.
– Det stämmer, vi kommer inte ha ett utvecklingslag i seniorserier i år, berättar sportchefen Kim Focic Åberg.

När IFK efter några år utan utvecklingslag på seniornivå ifjol startade upp i fyran så var tongångarna att det var en långsiktig satsning.

Vad hände?
– Vi har inte det underlaget som krävs i år. Vi har valt att ha en mindre damtrupp med tanke på att vi kommer åka på längre resor i division 1 och det kommer bli svårt att ha spelare som dubbelspelar, berättar Kim Focic Åberg.

Läs mer: Många nya motståndare för IFK Värnamo

Division 1 är uppdelat i tre serier över landet. Efter att ifjol ha tillhört den södra gruppen blir det istället spel i mellangruppen. Bland annat väntar resor till Stockholm och Värmland. Med andra ord ett mastigare reseschema än ifjol.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *