Fotboll

Hellberg om avsaknaden av mål: ”Såklart inte nöjda”

Fotboll Imorgon måndag tar Värnamo emot AIK på Borås arena. En match där det sportsliga hamnat i skuggan av att hemmalaget tvingats flytta den.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

Lisa Lidén, Enes Ahmetovic, Kim Hellberg. Alla säger de samma sak: Trots förutsättningarna ska de gå ut och vinna matchen mot AIK.
– Vi kommer spela en allsvensk match mot AIK och det är klart att det kommer vara en fantastisk match att spela. Oavsett var den spelas så är det klart att det kommer finnas en kraft i oss som lag och grupp att göra bra saker, berättar Kim Hellberg.

En seger och två förluster har säsongsupptakten bjudit på. Ett orosmoln är det faktum att IFK Värnamo hittills inte lyckats göra mål på egen hand i årets allsvenska. De två som står noterade handlar om självmål från motståndarna.
– Det handlar om att jobba hårt och ta ytterligare steg. Det finns ingen annan väg. Vi hade ingen flygande start på målskyttet ifjol heller, konstaterar Kim Hellberg.

Har ni jobbat med målskyttet på träningarna i veckan?
– Vi har jobbat kontinuerligt sedan vi drog igång. Det är ju så det fungerar och det kommer vi fortsätta med oavsett om vi gör många eller få mål. Men vi är såklart inte nöjda med att vi bara gjort två mål och vi önskar att vi gjort fler, även om det är många andra aspekter i vårat spel som varit riktigt bra.

Motståndarna AIK inledde med två raka förluster, men vann senast i derbyt mot Hammarby med 3 – 0.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *