Hook krossade SIS

Fotboll Derbyt på Lindevallen i Hook slutade med en storseger för hemmalaget då gästande Skillingaryds IS fick åka hem med en svidande förlust. Hela 8–2 (5…0) skrevs segersiffrorna till för Hook. Därmed har Hook på allvar blandat sig i toppstriden medan SIS torde få hålla till på den undre tabellhalvan.

Viktor Hjelm angav tonen med ett ledningsmål i elfte minuten och sedan var det en förkrossande överlägsenhet från hemmalagets sida anförda av mittfältsdominanten Mattias Englund. SIS hade i princip inget att säga till om.

Andra halvlek blev spelmässigt relativt jämn. Men åt resultatet kunde SIS-arna inte göra mycket.
– Vi slog väl av på takten något. Första halvlek var riktigt bra. Vi satte våra chanser och inget att klaga på, säger Hooktränaren Björn Erinder.

Hook är med på allvar i toppstriden och möter i nästa omgång nollpoängaren Tord FC varpå man tar emot serieledande Österängen hemma.

För SIS blir det att glömma så fort som möjligt och och försöka komma igen till nästa match hemma mot Husqvarna IF.

Hook hade tre tvåmålsskyttar i Viktor Hjelm, Mattias Frisk och Simon Lemke medan Harald Elf och Mattias Englund gjorde återstående målen.

SIS-målen gjordes av lagkaptenen Hugo Ryberg och Abdi Jama Ali.