– Seger efter stor möda, säger IFK-tränaren Willy Gollwitzer.
I första halvlek var IFK inte alls på hugget:
– Mycket frustrerat. Vi fick inte igång något bra spel alls, kommenterar tränaren.

IFK var favorit men som väntat slet hemmatjejerna kopiöst och var nära att skrälla mot ”storasyster” Värnamo.
– Vi samlade ihop oss och spelade mycket bättre i andra halvlek. Vi var mer taggade och med alla chanser kom också målen, inflikar tränaren.

Lizette Kennethsson kvitterade sju minuter in på halvleken och sedan var det dags för IFK:s ”Ljungbytjej” Linnéa Aronsson att göra 2–1 med 66 minuter spelat. Iliriana ”Illie” Vllasalija ökade på till 3–1 i 90:e minuten och en härlig trepoängare var klar. Därmed tronar IFK fortsatt överst i division två.

Linnéa Aronsson visade prima takter mot sin tidigare klubb. Även Amela Basic tillhörde de bättre.

Direkt efter sommaruppehållet är det dags för nästa match och då gästas IFK av serietvåan Älmhult.
– Ett mycket bra lag, inflikar Willy Gollwitzer.
Vinner IFK den matchen ser det minst sagt ljust ut att vinna serien. IFK-damerna längtar utan tvekan tillbaka till division ett.