IFK enkelt vidare i Svenska cupen

Fotboll IFK Värnamo är klart för andra omgpngen i Svenska cupen. Derbyt på Töllshov mot Gnosjö IF blev aldrig spännande. IFK kopplade grepp direkt, gjorde två snabba mål odh vann till slut med 3–0.

– Det var väl närmare 5– eller 6–0, tyckte IFK-tränaren Jonas Thern.

Det blev aldrig något hett derby. IFK ställde ett hungrigt och piggt lag på plan och var överlägset.

– Det var vårt U21-lag som visade hur bra de är. Vi hade bara Francis de Vries som ende A-spelare med från start, säger Thern.

Dagen till ära fick de Vries också bära kaptensbindeln och tog ansvaret och ledde försvaret på bästa sätt. Och, övriga medspelare visade sig vara ett eller två nummer bättre än Gnosjö. Framför allt var det i passningsspelet IFK dominerade och i första halvlek var det inte långa stunder hemmalaget fick låna bollen.

Någon nerv blev det inte. Alfred Ajdarevic gjore 0–1 i tionde minuten då han sköt en frispark direkt i mål. Fem minuter senare stötte Filip Siljander in 0–2 på Benjamin Lindblads inlägg. Det var bud på mer och helt logiskt kom också 0–3 i 38:e minuten då förre GIF:aren Behar Ferizi distinkt dundrade bollen i mål. Åter var det Lindblad som hade assisten.

Men, som Thern sa, det borde blivit fler IFK-mål.

Även i andra halvlek dominerade IFK utan att skapa så många kvalificerade chanser.

– Men, vi hade full kontroll, understryker Jonas.

Nästa omgång i cupen lär spelas framåt sommaren.

• Vad vill du ha för motstånd då?

– Gärna något allsvenskt lag, men kanske inte de allra bästa. Vi har ju lite erfarenhet då vi mött Norrköping och AFC Eskilstuna.

Återstår att se vilket lag det blir. Från dagens match ska extra beröm ges till Isse Ismail, Benjamin Lindblad, Filip Siljander och Kevin Karlsson Simola. Men, ingen föll ur ramen.

Matchfakta

Svenska cupen, omgång 1-2

Gnosjö IF–IFK Värnamo

0–3 (0–3)

Mål: 0–1 (10) Alfred Ajdarevic, frispark, 0–2 (15) Filip Siljander (Benjamin Lindblad), 0–3 (38) Behar Ferizi (Benjamin Lindblad).

Avslut på mål: 3–10 (2–8).

Avslut totalt: 6–18 (3–12).

Hörnor: 3–4 (1–1).

Varningar: Benjamin Lindblad, V (23), Oscar Johansson, G (52).

IFK:s lag: Pilip Vaitsiakhovich–  Kevin Karlsson Simola,  Aldin Basic, Francis de Vries, Axel Winberg,– Erick Brendon Pinheiro da Silva– Benjamin Lindblad (79), Isse Ismail, Filip Siljander– Behar Ferizi (77), Alfred Ajdarevic (77).

Avbytare: Paulo Marcelo (77), Roman Ignacio Tello (77), David Danielsson (79), Ivan Danielsson Andonovski, Robin Schildt,  Erick Bägerfeldt, Filip Eriksson (mv).

Domare: Håkan Söderman, Jönköping.