Fotboll

IFK förlorade i Lund

Fotboll IFK Värnamo såg ut att ta poäng i Lund och därmed  som sämst bli tvåa i division 1, men hemmalaget gjorde 2–1 i slutet av matchen och 3–1 på övertid.

Arkivbild från mötet i somras.

Det här var tredje raka IFK-förlusten och nu är avståndet ned till tvåan Landskrona bara sex poäng med fyra matcher kvar att spela. En poäng hade annars räckt för att bli minst två och få kvalspela.

Det började annars bra för IFK som gjorde 1–0 efter nio minuter genom Victor Eriksson. Sedan tog Lund över mot ett blekt IFK som inte skapade mer framåt på hela halvleken. Lund kvitterade efter 32 minuter.

– Vi var beredda på att Lund skulle vara aggressiva och riktigt hungriga på seger. Ändå lyckades vi inte göra en bra halvlek, säger IFK-tränaren Jonas Thern besviket.

• Bra byten
Michael Kargbo och Isse Ismail blev inbytta till andra halvlek och var bästa IFK-spelare. Även extra plus till Robin Dzabic

I den andra halvleken fick IFK betydligt mer att säga till om mot ett Lund som verkade få det svårt att hålla oavgjort.

• Bernardo utvisad
Bernardo Vilar Estevão Jeronimo blev utvisad efter 78 minuter och plötsligt verkade hemmaspelarna få mer energi.

IFK hade ändå chans att göra 2–1 men i stället fick Lund flyt i slutfasen och kunde avgöra.

– Det är små marginaler och vi har på de senaste matcherna skapat alldeles för få målchanser och i dag Lund vann rättvist, inflikar Jonas Thern.

Landskrona flåsar IFK i nacken, bara sex poäng efter och faktum är att IFK har ett mycket tufft spelprogram kvar.

– Nu är det upp till vevis för oss, närmast mot Utsikten. Vi har allt i egna händer och så här långt har killarna gjort en fantastisk säsong, avrundar Jonas Thern.