Fotboll

Värnamo utan chans mot MFF

Fotboll Det blev ingen rolig afton för IFK Värnamo när man tog emot Malmö FF på Borås Arena. Bortalaget kunde vinna med 4–0 och var det klart bättre laget matchen igenom.

Intervju med tränare Anes Mravac kommer i separat artikel senare ikväll.

Där är matchen över.

89′  Zeljkovic går ut – Albin Lohikangas in.

80′ Gult kort för Samuel Kotto som river ner en motståndare. Det innebär hans tredje gula för säsongen och han är därmed avstängd nästa match mot Sirius.

77′ MÅÅÅÅL!!! Japp. Så blev det. MFF ör mål på hörna. 4–0.

76′ Viktor Andersson spelar rätt i gapet på MFF:are. Men det blir inte mål. MFF har återigen ökat pressen och 4–0 ligger i luften.

73′ Malmö med en boll i mål. Men linjemannen har strax innan skottet blåst för offside.

67′ Zeljkovic får sitt tredje läge i matchen. Men bollen visslar utanför målvaktens högra stolpe.

Timmen har passerat av matchen och den här tillställningen känns avgjord. Kontroll är dagens ord. MFF har superkontroll på den här matchen. Till och eder rapportörs katt har tröttnat nu och gått och lagt sig. Det ska tilläggas att MFF gör en riktigt bra match. Frågan är om något lag i allsvenskan hade rått på dem i dagens form. Tveksamt.

50’MÅÅÅÅL!  3–0 till MFF. IFK slarvar och skåningarna får öppen gata in mot mål.

48′ Det är Malmö för hela slanten även i inledningen av den andra halvleken.

IFK gör ett dubbelbyte. Simon Thern och Marco Bustos ut. Bilalovic och Alsalkhadi in. Anes Mravac berättade för Discovery i paus att de gör bytet för att få upp farten i spelet.

Malmö gör en väldigt bra första halvlek och gjorde det svårt för Värnamo. IFK kändes lite nervösa i försvarspelet. Gustav Engvall intervjuades av Discovery i paus.
– Det är en tuff första halvlek för oss. De har mycket boll och vi får jobba mycket. De gör det bra, men vi kan göra det ännu bättre. Vi behöver flytta upp spelare längre upp i banan, konstaterade han.

Där stoppar domaren pipan i munnen, blåser och signalerar att den första halvleken är över.

45+1′ Zeljkovic ånyo med en farlig möjlighet. Men även denna gången går bollen över.

Tre minuters tilläggstid på den första halvleken.

42′ Frispark Värnamo i hyfsat läge. Zeljkovic högt över.

41′ Wenderson blir liggande efter en närkamp. Men uppe på benen nu.

40′ Himmelsblått, som för dagen spelar i mörkblått, är framme igen och oroar i hemmalagets straffsområde.

36′ Viktor Bergh nedriven och nytt frisparksläge för IFK.

För tredje matchen i rad hamnar IFK i ett 0–2-underläge.

33´MÅÅÅÅÅL! MFF gör 2–0. Ett resultat som speglar matchbilden.

27′ Simon Thern slår frisparken som Wenderson nästan får träff på. Näsström inne nu efter bytet.

Enligt Discovery ska axeln vara ur led på Agyei. Byte för Värnamo. Hampus Näsström förbereder sig för att hoppa in.

24′ Frank Junior Agyei ordnar fram en frispark till IFK i hyfsat bra läge. Han ligger dock fortfarande kvar efter smällen.

23′ Bara för det får Malmö hörna.

23′ Värnamo har haft lite mer av spelet de senaste minuterna.

19′ Malmö skott på mål. Viktor Andersson räddar.

18′ Värnamo med en framstöt men det blir aldrig farligt.

17′ IFK försöker pressa Malmö. Men det verkar inte beröra skåningarna. Fortfarande full kontroll på skeendet ute på den gröna rektangeln.

Snart uppe i matchminut 11 och Malmö har full kontroll på detta. Känns enormt trygga med bollen.

5′ MÅÅÅÅL! Malmö tar ledningen. 1–0 till skåningarna.

5′ Det är MFF som haft det mesta under inledningen. Den senaste minuten har dock Värnamo kunnat andas lite med bollen.

3´Malmö med ett visst tryck efter hörnan och målvakten Viktor Andersson får sträcka ut rejäkt för att freda sitt mål.

2′ Malmö skapar matchens första farlighet. Men IFK bryter till hörna.

Där är matchen igång. IFK tar avsparken.

Inmarsch på Borås Arena nu. Det är MFF-fansen som hörs mest.

En timme innan matchstart släppte IFK Värnamo elvan som ska starta matchen mot Malmö FF.