Fotboll

IFK-målvakten lämnar för Växjö

Fotboll IFK Värnamos 17-åriga målvaktstalang Tilda Torstensson får ny klubbadress, Växjö DFF i elitettan.  Kontraktet är skrivet på 2,5 år och hon är spelklar redan den 3 augusti.

Tilda Torstensson. Pressbild

Växjö ligger just på kvalplats till damallsvenskan och man har häng på en direktplats.

Tilda har  varit kallad till flera landslagssamlingar för flickor födda 2005 och fått stå flertalet landskamper.  Allra närmast  för Tilda väntar samling med F-17-landslaget 2–5 augusti på Bosön. 


– Att Tilda väljer oss i Växjö DFF som nästa destination i hennes karriär är vi väldigt glada för. Hon är en ung och lovande målvakt med flera landslagssamlingar bakom sig, med detta ser vi givetvis som en styrka i vår spelarutveckling i att vi kan locka hit de absolut främsta unga spelarna i landet. Vi tackar IFK Värnamo för ett fint och fortsatt bra samarbete, säger Dennis Popperyd, sportchef Växjö DFF om övergången:


– Det känns väldigt kul och spännande att få skriva på för Växjö DFF. Jag ser fram emot att få en ny utmaning men också chansen att utvecklas ännu mer som fotbollsspelare, säger Tilda Torstensson.


– Redan efter bara tre träningar så förstår man att Tilda rankas som en av de bästa spelarna i Sverige i sin årskull. Hon är greppsäker och bra på att använda sin längd, både vid inlägg och vid räddningar. Hon är dessutom reflexsnabb i närspelet. Det är riktigt roligt att ha börjat jobba ihop med Tilda tillsammans med övriga målvakter i truppen. Vi har förmånen att ha en riktigt vass uppsättning målvakter som på alla sätt sporrar och hjälper varandra framåt mot nya högre nivåer vilket kommer att göra Tilda gott. Jag är förväntansfull över att se Tildas utveckling framöver, säger Tonny Johansson, målvaktstränare i Växjö DFF om övergången.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *