IFK-tjejerna nära semifinal

Fotboll Det blev nära semifinal för IFK Värnamo F16 i Gothia cup i Göteborg.

Åttondelsfinalen mot BK Astrio blev en spännande match där IFK-tjejerna sett över hela matchen är det starkare laget. Man har majoriteten av bollinnehavet och även merparten av de vassaste målchanserna. Den riktiga skärpan ville dock inte infinna sig, man kostade till och med på sig att missa en straffspark vilket gjorde att matchen slutade 0–0 och fick avgöras på straffsparkar. Där plockade IFK-tjejerna fram den skärpa man tidigare saknat och gjorde fyra mål medans Astrio missade två och därmed var matchen avgjord, 4–2. Målskyttar: Emilia Haglund, Emma Lorenzen, Lova Jonsson och Tilde Johansson.

Glädjen var total och därmed väntade en tredje match för dagen. Kvartsfinal mot isländska Valur. Ett lag som till stora delar består av flicklandslagsspelare från Island, en tuff uppgift således.

En farhåga som visade sig bli besannad. Isländskorna var över matchen det starkare laget, detta trots ett vilt kämpande Värnamogäng. Isländskorna kom dock inte till några riktigt skarpa målchanser och första halvlek slutade 0–0. IFK hade till och med några chanser där man kunde gjort mål men istället kom matchen att avgöras på en slumpartad situation sju minuter före slutsignalen och från det lyckades tjejerna inte resa sig utan matchen slutade rättvist 1– 0 till Isländskorna.

Sammantaget gör tjejerna en fantastisk insats under hela veckan, helt enkelt en bragd där man blir delad femma av 97 lag i världens största ungdomsturnering! Bara ett svenskt lag gick längre i turneringen. En strålande laginsats där alla är med och bidrar på suveränt sätt och laget faller verkligen med flaggan i topp.

Vi passar även på att tacka för supporterstödet under veckan – helt enkelt en suverän uppbackning från läktarna som givit tjejerna extra kraft!