Fotboll

IFK utslagna ur Svenska cupen

Fotboll IFK Värnamo förlorade hemmamatchen i Svenska cupen mot Halmstad med 0–1. Ett resultat som innebär att lagen missar fortsatt avancemang.

Visitation  [1/14]

Speaker  [2/14]

Åskådare  [3/14]

Albin Lohikangas  [4/14]

Bortaklacken  [5/14]

Flygande spel  [6/14]

Gustav Engvall  [7/14]

IFK chans  [8/14]

Johan Rapp  [9/14]

Lagkaptener  [10/14]

Marco Antonio Bustos  [11/14]

Samuel Kotto  [12/14]

Uppvärmning  [13/14]

Victor Bergh  [14/14]

Genrebild.

Inför den avslutande omgången toppade IFK Värnamo grupp E i Svenska cupen på maximala sex poäng. Där bakom skuggade den allsvenska konkurrenten Halmstads BK på fyra inspelade poäng. Under lördagseftermiddagen ställdes lagen mot varandra på Ljussevekas konstgräsplan i en direkt avgörande match om avancemang.

Matchen började avvaktande och inget av lagen tog tag i taktpinnen under matchupptakten. Efter 42 minuters spel försökte IFK-målvakten Jonathan Rasheed rulla ut bollen från sitt straffområde. Halmstadsspelaren Viktor Granath uppfattade situationen snabbt och snodde åt sig bollen innan han rundade Rasheed och rullade in 0–1.

I upptakten av den andra halvleken öppnade matchen upp sig och efter 50 minuters spel var Naeem Mohammed fri med Jonathan Rasheed, som avvärjde situationen. I samma situation kolliderade de två spelarna och hemmamålvakten blev liggande i flera minuter innan han tvingades till ett byte. In kom i stället Viktor Andersson och i matchens slutskede svarade han för en vass reflexräddning på Viktor Granaths skott.

På stopptid fick IFK sin stora kvitteringschans. Viktor Larsson kom loss på en hörna, men bollen gick utanför målet. 0–1 stod sig matchen ut, ett resultat som innebär att gästande Halmstad tar hem gruppsegern och avancerar vidare i Svenska cupen.

– Vi kämpar och sliter hela matchen. Alla ska ha en stor eloge för arbetsinsatsen som de lägger ner. Vi släpper in ett mål i slutet på första halvlek som förändrar matchbilden. Vi går för det, skapar tillräckligt med målchanser för att göra ett mål, har ett par fasta situationer från nära håll som kunde ha blivit mål men bollen ville inte in. Det var en väldigt tråkig förlust, menar IFK-tränaren Anes Mravac i en kommentar till tidningen efter matchen.

Vad tar du med från dagens match?

– Att vi fortsätter att spela den fina fotboll som vi står för. Vi skapar bra tryck och målchanser. Fortsätter man spela så här så kommer målen, men i dag gick det inte. Även vår defensiva insats var riktigt bra, inte minst i första halvlek där Halmstad skapade knappt någon målchans. Grabbarna förtjänar mycket mer i dag, avrundar Anes Mravac.

Bilder: Hedin Väisänen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *