IFK:s höstform håller i sig

Fotboll IFK Värnamo fortsätter med poänggivande och tog en ny trepoängare när man mötte Tvååker på bortaplan.

Från förra mötet lagen emellan.

IFK vann med 2–0 (2–0). IFK vann fyra av fem matcher i augusti och har nu inlett september med en seger.

IFK-tränaren Jonas Thern var mycket nöjd med matchen och särskilt med första halvlek.
– Sammantaget är vi mycket nöjda med prestationen. Vi hade många bra omställningar och i andra halvlek hade vi bra kontroll. Tvååker fick inte möjlighet att skapa särskilt många farligheter, säger Jonas.

Det mesta var bra förutom att IFK hade lite svårt att komma till avslut.
– Det blev lite felbeslut ibland, inflikar Jonas Thern.
Statistiken med ett enda avslut för IFK förutom målen har Jonas Thern svårt att förstå. De var betydligt fler än så, menar han.

Pilip Vaitsiakhovich var stabil i målet och Francis de Vries debuterade som vänsterback med den äran. Edvin Crona och Edvin Becirovic på topp skötte signed den äran: Två mål och bra spel även i övrigt.

Finns det c hans att kunna klättra ända till andraplatsen?
– Det är inget vi tittar på, säger Jonas och tänker nog på att avståndet är alldeles för stort.

Han ser i stället längre fram: Säsongen 2021. Jonas har ett kontakt som gäller tills vidare:
– Planen är att fortsätta, säger han.
Samtidigt noterar han att det som vanligt inför en ny säsong är många pusselbitar som måste falla på plats.

Närmast matchmässigt väntar Oskarshamn borta den 15 september.