Fotboll

Jämnt resultat trots intensivt spel för IFK Värnamo

Fotboll IFK Värnamo dam stod emot sina motståndare Örgryte IS, med enastående styrka i den senaste matchen, vilket resulterade i en spännande oavgjord match med slutresultatet 1−1. Uppdaterad.

  [1/13]

  [2/13]

  [3/13]

  [4/13]

  [5/13]

  [6/13]

  [7/13]

  [8/13]

  [9/13]

  [10/13]

  [11/13]

  [12/13]

  [13/13]

− Det känns ganska surt att inte vinna idag. Jag tycker faktiskt att vi förtjänar att vinna, för vi spelade en otroligt bra match, säger assisterande tränaren Nicholas Plikas.

− Vi håller en jämn nivå under hela matchen. Första halvleken har vi en hyfsad god kontroll. Vi har mycket boll men lyckas tyvärr inte göra något mål. I andra halvlek öppnar det upp sig för oss och vi utnyttjar lägena som vi får. Dock ger motståndarlaget oss ett mål genom självmål, vilket resulterar i ett oavgjort resultat.

Nicholas Pilkas vill lyfta fram mittfältaren Smilla Sjöstrand som gör sin startdebut i division 1.

− Hon är bara 16 år gammal och att göra sin debut i division 1 vid den åldern är otroligt. Hon spelar exemplariskt och är en skicklig spelare som kommer göra livet surt för många i framtiden.

− Nästa vecka möter vi ett tufft och bra lag som vi måste förbereda oss mycket för. Vår tanke är att vi ska avsluta säsongen på topp med en vinst och gå in i vintervilan med en god känsla, avslutar Nicholas Plikas.

Sista matchen för säsongen spelas borta mot Eskilsminne IF, nästa vecka på söndag.

 

Text: Lejla Velic

Foto : Hedin Väisänen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *