Kärda föll i Malmbäck

Fotboll Kärda IF räckte inte riktigt till i andra kvalmatchen till division 4. På Önnemo idrottsplats blev det förlust mot Malmbäcks IF med 1–4 (1–2).

– Vi kom inte riktigt i gång och gjorde ingen bra match, summerade Jon Liljemark, en av KIF:s tränare.

Malmbäck har ansetts som kvalgruppens favorit och Höglandsklubben har nu en jättechans att avancera upp i div 4.

Dagens triumf mot Kärda är inte mycket att säga om. Malmbäck var bättre, hetare och skickligare.

Kärda kämpade tappert, men hade svårt att få till det. Att Malmbäck vann hörnorna med 11–1 säger en del. KIF:s enda hörna kom på övertid sedan målvakten fått kramp(!).

– Alla var godkända, men det fanns spelare som inte kom upp i klass, menade Liljemark.

Bara att instämma utan att hänga ut någon speciell. Dennis Andersson gjorde fyra mål mot Vislanda, men har känning av en skada.

– Kan kanske spela tio minuter, suckade Dennis, efter uppvärmningen.

Han spelade hela matchen, men kunde inte snurra upp sina bevakare som vi är vana att se honom. Han hade dock en nick som kunde förändrat matchbilden. Nicken strandade i stolpen och då stod det 2–1.

Dålig KIF-upptakt

Malmbäck började klart bättre.

– Vi gjorde en jättedålig start, underströk Jon.

Successivt kom KIF in i matchen, men då stod det redan 2–0. Första målet kom i 11:e minuten och andra i 23:e. Så långt var det Malmbäck för hela slanten.

När det som bäst behövdes gjorde Kärda mål. Det var en frispark i 33:e minuten. Robin Söderberg, med känsla i foten, fick på ett väl avvägt skott som ingen nickade undan och målvakten hann inte reagera.

2–1 och Kärda var med. Men, i andra halvlek var Malmbäck hetare och vårdade bollen säkrare. Och, när 3–1 kom i 72:a minuten var uppförsbacken för brant för KIF, som hade svårigheter att komma till perfekta avslut.

Att det blev 4–1 berodde på att Kärda flyttade upp positionerna i slutet och då kunde hemmalaget ställa om och definitivt spika igen.

– 2–1 eller 4–1 spelade ingen roll. Synd att vi inte förmådde göra en bättre match, suckade Jon Liljemark.

Några spelare ska rosas i Kärdalaget. Målvakten Arian Iveljic svarade för flera bra ingripanden och ska inte lastas för något av Malmbäcks mål. I backlinjen kämpade och slet Johannes Eriksson åter oerhört mycket. Robin Söderberg var lagets skickligaste spelare så länge han var med. Han fick ett par smällar och klev av i andra halvlek.

Kärda avslutar kvalet borta mot Norrahammars IK kommande helg. Vinst kan betyda andra plats och kanske en liten chans att ändå nå fyran.

Matchfakta

Kval till div 4, match 2:3

Malmbäcks IF–Gärda IF

4–1 (2–1)

Mål: 1–0 (11) Liridon Sylejmani, 2–0 (23) Filip Ladan, 2–1 (33) Robin Söderberg, frispark, 3–1 (72) Filip Ladan, 4–1 (88) Liridon Sylejmani.

Avslut på mål: 13–8 (8–6).

Avslut totalt: 18–12 (11–6).

Hörnor: 11–1 (4–0).

Varningar: Malmbäck 1, Kärda 1.

Domare: Toni Galic, Jönköping

Publik: 449 (enligt speakern).