Klar seger för WIK-damerna

Fotboll Waggeryds IK tog en klar hemmaseger med 6–1 (3–1) i mötet med Bankeryds B-lag. Uppdaterat.

Gästerna kvitterade visserligen WIK:s ledning men sedan tog WIK över och vann klart i damtrean. Därmed skuggar man topplagen i kampen om att nå division två.

Elsa Åkerhag gav WIK ledningen redan efter tre minuter men i minut åtta kom en lite överraskande kvittering. WIK fick sedan fart på spelet och målen trillade in i minuterna 36 (Rosanna Högberg), 44 (Veronika Råvik), 53 (Edona Demaj), 75 (Julia Gustafsson)  och 86 (Elsa Åkerhag).

Elsa Åkerhag gav WIK ledningen redan efter tre minuter men i minut åtta kom en lite överraskande kvittering. WIK fick sedan fart på spelet och målen trillade in i minuterna 36,44, 53, 75 och 86.

– En match där vi skulle ha gjort 15 mål, så överlägsna var vi. Samtidigt är vi mycket nöjda med prestationen i dag, säger tränaren Mathias Johansson.

Även om Bankeryd kvitterade på ett misstänkt offsidemål var tränaren aldrig orolig över matchutgången.

Klart godkänt till alla och lite extra beröm till Therese Edberg och Elsa Åkerhag.

WIK har som huvudmål att säkra kontraktet men lite i bakhuvudet finns också chansen att bli tvåa i serien:
– Tranås är för bra för alla, konstaterar Mathias som nu ser fram emot seriens fortsättning.